Samlingen vokser!

Slået op af Helene Juul den

I februar deltog jeg i et mug rug bytte, og da jeg lidt overmodigt skrev, at dette var starten på en samling af mug rugs, kom RAK-genet (RAK står for "Random Acts of Kindness") op i Pia og hun syede mig en fin lille mug rug, så jeg kunne prale af at have hele 2!
En af mine søde kunder, Ulla Knudsgaard,  så dette på bloggen og kom derfor og gav mig denne mug rug:

med et fint lille gruk af Piet Hein ... kloge ord.

Og i da lå der et fedt lille brev fra min mor i min postkasse, som indeholdte denne:
Den sødeste lille mug rug i nogle af mine ynglingsfarver ... syet i 1930 repros. Den er også fin bagpå:


Hvilken herlig overraskelse på en dag, hvor jeg er "sendt til tælling" med influenza-lign. symptomer (ondt i knolden og i "skroget") og der for har måtte blive hjemme fra arbejde. DERFOR ER BUTIKKEN NATURLIGVIS OGSÅ LUKKET I DAG (OG MULIGVIS IGEN I MORGEN)!

Tak for kommentarer ang. håndsyning vs maskinsyning. Det er spændende at læse, hvordan andre har det. Jeg tror meget det handler om MENTALITET og PERSONLIGHED. Om mig plejer man at sige, at går det langsommere, går det baglæns ;-)
Jeg ER bare én, der nusser og kæler for mit håndarbejde. Derfor tiltaler LANGSOMHEDEN ved håndsyning mit temperament fortrinligt. Det har sikkert også noget at gøre med, hvad man først er blevet introduceret til, da man lærte at sy patchwork. Jeg har haft en glimrende lærermester i Ann Baird fra Patchworkhuset i Glostrup (nu Brøndby). Jeg boede dengang i byen og det var Ann, der lærte mig at sy. Alle de mange tips og tricks hun lærte mig dengang, bruger jeg stadig. Ann er selv inkarneret håndsyer, har engelsk familie og er meget præget af den engelske mosaik pw-tradition ... og det var naturligvis det hun lærte videre til de kunder og kursister, der kom hos hende (det var også Ann, der introducerede færdigudstandsede pap-skabloner til de danske patchworkpiger),  ligesom jeg lærer disse ting videre til mine kunder og kursister ... og hele tiden prøver at overbevise dem om at antikke quilts, traditionelle blokke og reprostoffer er SAGEN ;-)

Det betyder naturligvis ikke, at jeg ikke kan lide pang-farver og moderne stoffer. Jeg elsker dem faktisk, men det er mest et "platonisk forhold" jeg har til dem ... lidt på afstand. Det passer ikke min psyke så godt at sy med dem og jeg synes ikke det passer ind i mit hjem heller. Jeg beundrer alle de nye unge quiltdesignere rundt omkring i blogland, der med deres symaskiner frembringer den ene smukke quilt efter den anden ... i en HELVEDES FART (lad mig nævne i flæng Crazy Mum Quilts, Red Pepper Quilts, Oh Fransson! og mange af de designere man ser på Moda Bakeshop, men kan ikke lade være med at trække på smilebåndet over, at flere og flere af dem også lader sig inspirere af "vintage" og "retro-stilen" og blander 1930'er repros med designerstoffer og samler det hele med hvidt/råhvidt. Så ser man at alting går i ring og at "old is new again".

Jeg har solgt 1930'er rproduktioner siden slutningen af 1990'erne og 1800-tals reprostoffer i stor stil i små 10 år efterhånden, og nu kan man så ENDLIG se, at de andre butikker i DK begynder at følge trop og tilbyder reprostoffer. Jeg mener dog stadig at jeg med butikkens udvalg og min historiske viden kan tillade mig at kalde mig "specialist i reprostoffer" ;-)

Håndsyning over pap (især hexagoner) breder sig som ringe i vandet i blogland ... og selv i Norge er man begyndt at gribe til papskabelonerne. Noget som for bare et par år siden var helt utænkeligt. Det kan man nok bl.a. takke Lappemakeriet for, som i nogle år har kørt håndsynings BOMs. Da jeg begyndt at sælge mine håndsyningsmønstre til butikkerne i midten af 1990'erne, var Norge bestemt ikke noget stort marked.

Nu vil jeg kravle hen i sofahjørnet med en uldplaid (ja, de fleste af mine quilts ligger jo "on display" i butikken) og læse lidt i min krimi. Jeg er nu nået til 4. bind i Jussi Adler Olsens serie om afdeling Q, "Journal 64" ... og har allerde sikret mig hans øvrige bøger "Washington dekretet", "Og hun takkede guderne" og "Alfabethuset") ... i Netto til bare Dkk 49,-, så der er nok at gå i gang med.

Del dette opslag



← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.