Hjælp Japan med quilts

Slået op af Helene Juul den

11. marts rammes Japan af et massivt jordskælv (9.0 på Richterskalaen) og efterfølgende skyller en 10 meter (visse steder 30 meter) høj Tsunami ind over landet. De, som i første omgang overlevede det kraftige jordskælv, skal nu kæmpe for deres liv i vandmasserne. En kamp som mange ikke overlever. Der er eksempler på at hele landsbyer er blevet skyllet væk og alle indbyggere savnes og må forventes døde.

Det mudrede billede af kejserparet midt i ruinerne stammer herfra, hvor du også kan se mange andre billeder fra katastrofen, men vær forberedt på at det er STÆRKE billeder!

Katastrofen er enorm for Japan og japanerne (der nu efterfølgende også kæmpe imod en uundgåelig atomkatastrofe). Den japanske økonomi er verdens 3. største og katastrofen vil med garanti få langt større konsekvenser for os alle end vil lige nu kan forestille os. Men, lige nu handler det mere om at handle i nuet og hjælpe japanerne til at komme ovenpå igen. I går så jeg på tv, at UNICEF sendte kasser med skoleudstyr afsted til Japan, noget helt udsædvanligt, da UNICEF normalt kun sender U-landshjælp.

Dødstallet forventes at overstige 10.000, og det vurderes at ca. ½ million japanere nu står uden tag over hovedet. De har kun de få ejendele, de kunne nå at gribe på vej ud af døren. Vejret er ikke for godt i Japan; det har regnet og sneet en del siden tragedien indtraf og flere ældre er allerede døde af kulde på de midlertidige opholdsteder. Der er nemlig heller ikke hverken el eller varme.

Og her er det så vi som quiltere kan hjælpe!
Der er kommet opfordringer til quiltere i hele verden fra Japans førende patchwork magasin "Patchwork Quilt tsushin" samt fra det amerikanske "Quilter's Newsletter" om at sende quilts til Japan. Har du fået lyst til at hjælpe, så læs mere herunder. Jeg har samlet oplysningerne fra bloggen Quiltsalot :

Patchwork Quilt tsushin
Der søges quilts der er mindst 40″ x 40″ (100 cm x 100 cm), nye, forholdsvis ubrugte og rene quilts. Deadline er slutningen af maj eller senere.
Send quilts til:
Indtil midten af april kan quilts sendes til
Naomi Ichikawa,Editor of Patchwork Quilt tsushin
Patchwork Tsushin Co.,Ltd
5-28-3,Hongo,Bunkyo-ku,Tokyo,Japan
zip:113-0033


Efter midten af april til:
Naomi Ichikawa
Patchwork Tsushin Co.,Ltd
2-21-2,Yushima,Bunkyo-ku,Tokyo,Japan
zip:113-0034

Quilter's Newsletter skriver:

Send quilts i hvilken som helst str. fra baby til voksen til:
Quilters Newsletters editorer:

Dana Jones
Quilters Newsletter

741 Corporate Circle, Suite A
Golden, CO 80401

Mærk forsendelsen "Quilts for Japan"
Inkludér dit navn, din adresse, telefonnummer og e-mailadresse

Send venligst kun nye quilts

Evt. spørgsmål kan rettes til Dana Jones, Quilter's Newletter
For at holde dig opdateret på projektet, kan du besøge bloggen, der tilhører 

Der bliver syet quilts af quiltere over hele verden til mange godgørende formål. Her i Danmark har vi f.eks. vores "Projekt Puttetæppe", som også er et værdigt projekt. Et projekt som jeg tidligere har støttet med materialer og gerne gør igen. Men, jeg vil alligevel gerne opfordre alle til at overveje om der mon ligger en UFO (løse blokke, toppe eller lign.), der med en smule arbejde kunne blive til en dejlig varm quilt til et menneske i Japan, der har mistet alt ... og fryser.

Det man giver af et godt hjerte, kommer tifold igen. Prøv engang ...

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.