Design Udfordringen, før og nu...

Slået op af Helene Juul den

Allerførst, TUSIND tak for de mange fine og gode ord om HVORFOR man læser med her. Nogle af roserne har jeg ladet gå videre til Albert. Det lader nemlig til at der er mange af jer "derude", der ligesom mig godt kan lide at der også er noget fint at kigge på, når man "læser" blogs. Og her hos mig er det jo manden i mit liv, der tager mange af de billeder, jeg viser her på bloggen og på hjemmesiden.

Siden mit sidste indlæg har bloggen passeret 100 tilmeldte læsere ... så det er jo bare herligt. Det er ikke for sent at nå at lægge en kommentar og komme med i betragtning til min "Give-Away", som er et taskemønster fra butikken, efter eget valg. Jeg trækker 2 navne ud fra de mange kommentarer, og det gør jeg på fredag.

I dag skal det handle om Design Udfordringen, som er et koncept jeg udviklede og introducerede for mine kunder og kursister i 2009. Det blev en stor succes og udviklede sig året efter til også at være noget man kunne abonnnere på, hvis man sad for langt væk fra butikken til at være med på kursus.

Nu er det tid til for 4. år at udfordre og inspirere hinanden i denne sjove leg med stoffer, farver og mønstre, og igen i år kan man vælge at deltage enten som kursist eller abonnent. Kurset hedder "Design Udfordringen" af 2 årsager: Du skal nemlig selv designe din egen quilt - efter nogle bundne retningslinjer og stoffer, som du får udleveret af mig. Desuden bruger vi stoffer af typen "designer stoffer", altså stoffer fra nogle af patchwork-verdens førende designere.


På billedet herover ser du 11 stoffer. De stammer fra en moda kollektion, der hedder "Central Park" designet af Kate Spain samt en kollektion, der hedder "Flea Market Fancy" designet af Denyse Schmidt for Free Spirit/Westminster Fibers. Disse udgør "basis-paletten" i vores udfordring i år. Farverne er som det ses turkis, grå, gul, orange og limegrønt og stilen er "moderne". Til at supplere disse vil der være noget "ukendt" ... til at holde spændingen lidt ;-)

Udfordringen har i år fået undertitlen "moderne tider" for at markere den nye "Moderne Quilt Movement", som de senere år nærmest har skyllet hen over den mere traditionelle quiltverden. Som traditionel quilter med hang til reprostoffer og de gode gamle quiltblokke er det også for mig en stor udfordring at skulle tænke moderne - og jeg syntes det kunne være rigtig sjovt derfor også at udfordre jer andre på denne måde. Nøgleord inden for såkaldt "moderne quiltning" (ikke at forveksle med "artquilt") er f.eks. funktionalitet, asymmetri, brug af traditionelle blokke og/eller gen-fortolkning af disse, alternativ (eller ingen) blok-opbygning, brug af såkaldt "negativ" rum i quiltlayoutet ("tomme" blokke og/eller felter). Moderne quiltere finder inspiration i bl.a. moderne kunst og arkitektur, de bruger designerstoffer, mange grafiske prints, benytter sig af uforudsigelige farve- og stofkombinationer, de har givet de ensfarvede stoffer en "re-vival" og især hvidt og gråt bliver brugt som de nye "neutrale" stoffer.

Designudfordringen er et af de kurser som jeg selv nyder rigtig meget at undervise på. I det hele taget foretrækker jeg de kurser, hvor jeg er "fødselshjælperen" på mine kursisters individuelle projekter, fremfor kurser, hvor kursisterne "bare" skal kopiere noget jeg eller en anden har fundet på. Jeg holder meget af de brainstorms kursisterne og jeg har sammen omkring de udfordringer jeg stiller dem ... og ikke mindst de "show and tells" vi altid starter kurset med, hvor hver kursist viser og fortæller om, hvorledes de har løst udfordringen de fik gangen før. Det er altid meget spændende og inspirerende at høre, hvordan andre tænker og griber designprocessen an.

Selvom kursisterne får nøjagtig denne samme udfordring og de samme 3 stoffer hver gang, udvises der stor opfindsomhed og kreativitet og de blokke - og i sidste ende - quilts, der kommer ud af de udfordringer jeg stiller, er bare så VIDT FORSKELLIGE. Et rigtig godt eksempel er de 2 quilts, som søstrene Jane og Lene syede, da vi lavede vores første 2009 udfordring, som var en medallion , hvor man ikke har traditionel blokopbygning, men starter med en midterblok, som man så syr forskellige syede og ikke-syede borter rundt omkring.

Lene og Jane var begge dybt forelskede dengang de gik i gang med dette projekt ... i det samme ... ikke mand, men i et smukt hus på Bornholm. Det var en nervepirrende periode, hvor de ikke vidste om huset var købt eller solgt - og af hvem og de syede alle deres Bornholmske længsler ind i disse tæpper. Men, det endte heldigvis lykkeligt og i dag "bor" de 2 søstres quilts i huset på Bornholm. Her for et par måneder siden sendte de mig billeder af de færdige tæpper ... og prøv lige at se, hvor forskelligt de har tolket de samme opgaver.

Lene har lavet et figurativt tæppe. Hun har syet Bornholm ... eller rettere forskellige motiver fra Bornholm; klipperne, naturen, det lille hus, fiskekutterne, is, bolsjer, de røgede sild osv.


De stoffer som kursisterne fik udleveret til denne udfordring var meget "lakridskonfekts-agtige" og Lene fortsatte temaet i sit valg af farver
Jane derimod gik "klassisk" til værks og tilsatte konsekvent dæmpede, støvede, mørke (repro-)stoffer til de moderne designerstoffer i lakridskonfekt-farver ... til at starte med var der godt nok en del af os, der glippede lidt med øjnene ... men resultatet blev utrolig fint.
Man tror næsten ikke at de begge har hørt efter hvad læreren har sagt ... men det har de! ;-)

Sidder du nu og tænker ... hm ... det kunne da være sjovt at være med på dette, så prøv engang at kig forbi butikkens flickr-album og se de foto-albums jeg har lavet for Design Udfordringen 2009, DU2010 og Du 2011.

Dette kursus er således for dig, der kan lide at blive udfordret, få skubbet til dine grænser ifht. farver, stoffer og kan lide at arbejde selvstændigt med dit eget design ... naturligvis med den hjælp fra mig, du ønsker. Kurset går igen over 6 måneder; med 4 mødegange. Den første udfordring udleveres i august og så mødes vi en lørdag fra kl. 13-16 i september, november og i januar. Vi holder således mødepause i august og december. Hver måned får deltagerne 3 stk stof, 30x110 cm (altså i alt 18 stk stof = 5,4 m stof) samt en instruktion til den pågældende måneds udfordring. Deltagerne må så max. tilsætte 4 andre stoffer hver måned for at løse opgaven. Disse opgaver bliver nærmere specificeret hver måned. Prisen for dette kursus er Dkk 179,- (+ evt. porto) i august og december + Dkk 329,- pr. mødegang.

Det er også muligt at være med som abonnent og sy med derhjemme, hvis man bor for langt væk fra Kolt til at komme på kursus. Prisen for abonnement er Dkk 179,- pr. pakke + evt. porto. send mig en mail, hvis du føler dig fristet ;-)

Del dette opslag



← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.