Tutorial - Hurtig Maskinsyet Mug Rug

Slået op af Helene Juul den

For et stykke tid siden var jeg til fødselsdag hos en syveninde, der fyldte rundt.

I anledning af dagen besluttede nogle af de inviterede syveninder at sy mug rugs til hende i en på forhånd aftalt størrelse samt farve- og stofkombination. Størrelsen skulle være 9" x 12" som er stor nok til både et krus the/kaffe og lidt sødt ved siden af og faverne skulle hovedsagelig være modtagerens favorit-farver, pink og rød. Da vi også ved at hun er glad for Kaffe Fasset/Rowan stoffer, skulle mug ruggen også indeholde dette. Desuden aftalte vi, at der skulle være vores navn på et eller sted, a la de gamle signatur quilts.

Mug rug er direkte oversat fra engelsk = et krus-tæppe ... altså en lidt større (fortrinsvis aflang/retangulær) kaffebrik.

Jeg var (selvfølgelig) ikke i særlig god tid, men sad AFTENEN før fødselsdagen og skulle finde på noget. Selvom det var sent havde jeg heldigvis åndsnærværelse nok til at snappe et par fotos undervejs.
Selvom min mug rug blev lidt enklel ifht. mange af de andres, så fik jeg alligevel lyst til at dele den med jer, så her kommer der et gratis mønster på en nem og hurtig metode til at sy sådan en mug rug. Metoden kan nemt bruges til andre ting også ... som f.eks. grydelapper, dækkerservietter, bordløbere mm.

Hurtig Maskinsyet Mug Rug

str. 9" x 12"

 
 
Materialer til 1 stk:
Et stk. tyndt volumenvlies, ca. 10" x 13"
8 strimler af matchende stoffer, str. 2,5" x 11" (eller længere du kan skære dem til undervejs)
Et matchende stykke bagsidestof, str. ca. 11" x 15"
(Evt. stof til lukkekant, hvis du ikke vil montere som mig)
Matchende broderigarn til signatur, her er brugt Valdanis perlegarn
inch-trykfod til symaskinen
 
Bemærk: Alle mål er i inch, forkortes ", 1 inch = ca. 2,5 cm
 
Sådan gør du:
Det hurtige og nemme ved denne metode er, at du ordner syning og quiltning af mug ruggen i én arbejdsgang, dvs at man syr sine strimler direkte ned på volumenvliesen.
Af skade bliver man klog - og den erfaring jeg har gjort mig her er at volumenvliesen IKKE skal have den eksakte størrelse som man ønsker sin mug rug skal være, da min "krympede undervejs. Derfor skæres/klippes volumenvliesen lidt større og så kan den skæres til, til slut.
 
Start med at finde midten af din mugrug (vertikalt) og læg den stofstrimmel som du ønsker at have i midten, midt på volumenvliesen med RETSIDEN OPAD.  Lad strimlen stikke ud over vattet i begge ender (du skærer til, til slut) og sæt fast med nåle.
 
 
Læg nu en anden stofstrimmel ovenpå denne med VRANGSIDEN OPAD, således at de 2 stofstrimler har retsiderne mod hinanden.
 
 
Sy sammen med trykfodsbredde (jeg bruger en inch-trykfod)
 
 
fold ud og fingerpres
 
 
Læg næste strimmel på, sæt fast med nåle og sy med trykfodsbredde
 
 
fortsæt på denne måde til du har syet 4 strimler på
 
 
Ups, her kan man se, at jeg kommer til at mangle lidt vat under min sidste strimmel ... men bare rolig, det gør I ikke, hvis I har skåret jeres vat bredere ;-)
 
 
Når alle strimler er syet på, på højre side af mug rug'en vendes den og syr strimler på, på den anden side
 
 
Denne hvide ensfarvede strimmel kan erstattes med en mønstret, hvis man ikke vil brodere sit navn. Der kunne jo også stå "Tillykke" eller lign.
 
 
Så er hele volumenvliesen dækket og den kan skæres til i det ønskede mål
 
 
nu er det tid til at brodere
 
Jeg skrev mit navn med en "fine line" pen, der skriver tyndt og fint og fjernes med vand bagefter.
 
Der er broderet med små bagsting. Det er nemt at hæfte ende i volumenvliesen
(her kan man også se, at jeg var nødt til at "lappe" min volumenvlies - det behøver I ikke)
 
Nu har jeg delt mit bagsidestof i 2 lige store halvdele (horisontalt/vandret) og syet dem sammen igen. Sømrummene har jeg presset TIL HVER SIN SIDE.
 
 
 På de midterste ca. 10 cm har jeg brugt en stor stinglængde, så det var nemt at sprætte op igen. Jeg har nu lagt bagsidens RETSIDE mod mug rug'ens RETSIDE og syet sammen hele vejen rundt langs kanten med trykfodsbredde, hvorefter jeg har vendt mug rug'en igennem åbningen.
 
Pres mug rug'en godt fra forsiden og sy åbningen til i hånden ... og vupti, du har en færdig mug rug
 
 
God fornøjelse, Helene!
 
PS: Bruger du denne tutorial til at sy noget efter, så vil jeg blive glad for et par billeder og viser du billeder af det du har syet på hjemmeside eller blog, så henvis gerne til min blog. På forhånd tak!
 

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.