Træf i Roskilde 2015

Slået op af Helene Juul den

Træffet i Roskilde er overstået for denne gang ... og sikke en FORRYGENDE weekend!!!

I år havde jeg "det sædvanlige crew" (Maria, Nanny og madmor Karin) med ... og ny på holdet var Sanne, der bare passede ind på holdet som "fod i hose" og "teede" sig som om hun altid havde været med ;-)

Vi ankom til Roskilde kongrescenter fredag ved 14.30 tiden ... og efter en kort kaffepause gik vi straks igang med at sætte stand op. Jeg glemte helt at tage et "før"-billede, men det er der måske en af de andre tøser, der har gjort? Men, her er et par billeder fra opsætningen af standen.


Vi starter altid med at hænge de store quilts op som skal op og hænge på standvæggene. Vi havde for 3. år i træk en af de store stande på 30 kvadratmeter og delte som de tidligere år standen nogenlunde op i 2 dele; én moderne og en traditionel.


For at få et pænt og harmonisk udseende er det vigtigt så vidt muligt at farvekoordineret og få lavet en fin overgang imellem "det gamle" og "det nye". Det lykkedes som regel...selvom vi ofte liiige får den rigtig i første forsøg, men vi bliver ved med at rykke rundt på quiltene til vi er tilfredse. 

Først derefter placerer vi bordene ... og så starter det langsommelige arbejde med at arbejde hele standen op, så den ligner ét stort overflødighedshorn. Det tager TID ... og vi bruger ALTID al den tid vi har til det. I år forlod vi først standen kl. 23.00 og da manglede vi endda en smule af "finpudsningen" som vi så tog lørdag morgen, inden gæsterne blev lukket ind.


Da vi altid har så meget nyt med, at vi må være meget kreative for at finde plads til det hele, så sker det stort set aldrig at vi hænger nogle af de quilts op, men på repro-siden af butikken pynter de fint på bordene. Her er det min "Indigo & Gold" som var mønster i Hendes Verden i 2010.


Her i baggrunden ser man en af de nye quilts, der er blevet gjort færdig til Træffet i år. Det er endnu et "arvestykke" fra afdøde Inge Mikkelsen. En UFO som hun desværre ikke nåede længere med end midterfeltet, som også bærer hendes initialer. Anne Henriksen har syet det færdigt for mig (det er syet på amerikansk). Tæppet hedder "Mrs. Thompson" og er fra bogen af Di Ford, der hedder "Primarily Patchwork". Bogen fåes i butikken til Dkk 350,- og er en rigtig skøn bog med mange smukke mønstre i.

På hylden foran det smukke tæppe ser du nogle meget fine gaveposer syet op i serien "Rambling Rose" af Sandi Gervais for moda. Det er Bettina Herskind, der har syet disse op. Mønstret er fra Sew Demented (hende, der også er "hjernen" bag den populære "Sew Together Bag". Mønstret til poserne koster Dkk 65,-. På forsiden er posen vist i flere størrelser, men designeren oplyser kun skære- og symål til en 12" pose. Bettina har været så venlig at vedlægge en skærevejledning med mål på poser i hele 5 forskellige størrelser.


Vi havde også medbragt de lækre Valdani perlegarn (Dkk 39,- pr. rulle) som er gode både at brodere med og til at lave "big stitch quiltning". På plantetårnet ser du nogle af vores mange pre-cuts.


"Hollandsk Blå" som vi pt. kører som BOM var kommet hjem igen fra Norge og pyntede fint på standen ... og var en fin overgang til de mere moderne quilts. Quilten til højre er syet af Anne Henriksen og er et moderne bud på en Grand Mother's Flowergarden.


Quilten til højre er syet op af Bettina Herskind i den meget smukke moderne basis kollektion fra Lecien. Mønstret er lavet af Brigitte Heitland fra Zen Chic. Den turkise/lime quilt i midten er lavet med "Quick Curve Ruleren" og en "Curve Master" trykfod og er syet af Sanne Paysen. Pilequilten og uglen er et "Oh Fransson" design og er syet af Maria Harrits.


 "Lone Star" quilten til højre i billedet er syet vha. "Quilt Smart" af Anne Henriksen i forbindelse med et kursus i butikken og meget smukt quiltet af Maria.


Øverst på reolen med kone cottons pre-cuts står en fin applikeret Pingvin pude, designet af Northern Quilts og syet af Anne Henriksen.


På bordet står der 2 lækre puder. Puden til højre med tidsler er endnu et "Oh Fransson" design og denne samt puden til højre med "Modern Hexies" er begge syet af Maria Harrits. I baggrunden endnu en LÆKKER moderne VENDBAR quilt, som er syet af en "Doe" layer cake samt 5 meter kona cotton. Quilten er designet af Zen Chic og er som sagt vendbar ... begge sider har trekanter men sat op i hvert sit mønster. Det er også Bettina Herskind, der har syet dette tæppe. Maria Harris har quiltet det.


På det ene hjørne af standen havde vi lavet et lille "Farm Girl Vintage" og 1930er repro hjørne. Her i kufferten er de sødeste små tøjdyr (giraf, kat, elefant, kanin, hund og gris) syet op for butikken af Bettina Herskind.


Et af weekendens højdepunkter var besøg på standen af Anne-Mette, som var forhindret i at hjælpe mig på standen som hun plejer (hun har ellers været med til Træf alle år) samt ikke mindst besøget af Kirsten, en af mine australske online quilter venner, som jeg ikke har mødt face to face før, selvom vi har kendt hinanden i omkring 15 år.


For Maria var weekendens højdepunkt vist mødet med denne nye Bernina longarm quiltemaskine ... hun ser da helt salig ud her, ikke?


Tak til alle kunder, kendte som ukendte, som kiggede forbi vores stand i weekenden og var med til at gøre dette års træf til det bedste hidtil for butikken! :-)

Og ikke mindst TAK til jer søde piger (Anne, Bettina, Elisabeth, Conny, Maria, Nanny, Karin, Sanne og Pia Pip), der har været med "bag kulissen" til at sy modeller, skære og pakke stof og kits og mønstre i mange måneder før Træffet ... og en særlig tak til Karin for den altid så søde og omsorgsfulde måde hun sørger for ALLE vores behov i løbet af sådan en weekend.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.