Farm Girl Vintage Sew-Along hos Helene Juul Design starter på søndag

Slået op af Helene Juul den

Lori Holt (bedre kendt under designernavnet Bee in My Bonnet, fra bloggen af samme navn) har begået en af de SØDESTE patchwork blokmønster bøger jeg har set i meget lang tid, Bogen ”Farm Girl Vintage”.Hele 45 forskellige blokke i 2 størrelser, 6” og 12”. Der er et par traditionelle blokke iblandt, men ellers er det nye blokke som Lori Holt selv har tegnet. Motiverne og stilen for de projekter, som man kan lave med dem er i hvad man kunne kalde ”moderne countrystil”.


Man kan vælge at lave en sampler (en quilt med lutter forskellige blokke) som vist på bogens forside eller man kan lave mindre projekter (fra grydelapper, bordløbere, vægophæng mm) eller quilts hvor man kombinerer de forskellige blokke efter eget hoved. I bogen er der utrolig meget inspiration at hente til, hvad man kan bruge mønstrene til.


Hver blok har skærevejledning til begge størrelser og skridt for skridt syvejledning i ord og billeder. Bemærk at bogens tekst er på engelsk og at vejledningerne er lavet til rotary cutting og maskinsyning i inch, men med lidt snilde er det ikke umuligt at tegne (i allefald de fleste) blokke op, så man evt. kunne sy dem i hånden. Bogen har desuden spiralryg, hvilket gør den velegnet til at ligge fremme på sybordet når man skærer/syr sine blokke.

For at deltage i denne Sew-Along har du brug for bogen ”Vintage Farm Girl” pris Dkk 399,-. Det er desuden muligt at købe en stofpakke bestående af 50 fqs til en pris af Dkk 1650,-.


Stofferne er sammensat af Helene Juul med det for øje at skulle ligne de stoffer mest muligt som Lori Holt har brugt til sin version og er en herlig blanding af 1930er repros og moderne stoffer fortrinsvis i farverne gul, rød, grøn, blå, brun og grå. 

Der er INGEN KØBETVANG for at være med i denne sew-along. Du behøver hverken at købe bog eller stof hos Helene Juul Design for at være med ... men du SKAL bruge bogen for at kunne være med i denne sew-along. Måske har du bogen i forvejen og har lyst til at bruge stoffer fra skabet ... du skal være så VELKOMMEN til at deltage alligvel! :-)

Jeg har oprettet en Facebook Gruppe  hvor du kan melde dig på, hvis du har lyst til at dele symæssige tips og tricks samt billeder af dine blokke og/eller fremskridt på din version af Farm Girl Vintage Quilten.

Hvis du ønsker at sy sampler quilten har du brug for lyst baggrundstof til blokkene. Dette kan være helt ensfarvet eller et lyst stof med et lille print. Bogens forfatter anbefaler at du køber ca. 5 meter. Dette er også stof nok til sashing/stolper og (den smalle) kant.Det er også muligt at deltage på et ... tja, hvad skal vi kalde det ... kursus/hyggesyning i butikken. Vi mødes 4 gange. Første gang er på søndag den 20. september kl. 13.00-16.00. Det koster Dkk 50,- pr. mødegang inkl. kaffe/the og kage samt tips og tricks til syningen (på maskine) af den dygtige Maria Harrits, der har syet modeller til butikken fra bogen. 

Dette er et kursus for dig som godt kan lide det gode selskab af andre, der syr på samme projekt som dig selv. Der vil ikke foregå egentlig undervisning på kurset … bortset fra denne første mødegang, men jeg håber og regner med at vi får nogle hyggelige sy-sammen dage. 

De øvrige datoer er: sønd. 25/10, lørd. 21/11 og lørd. 19/12, alle dage fra kl. 13.00-16.00. Der er stadig et par ledige pladser, så tag kontakt, hvis du er interesseret i at deltage.På billedet her ser du nogle af blokkene fra bogen, som Maria Harrits har syet til butikken i (nogle af) de stoffer, som man kan købe som kit. De små blokke er 6” og den store husblok er 12”, med plads til en 6” blok indeni. Er de ikke bare SØDE?!?!

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.