Stash busting

Slået op af Helene Juul den

Var emnet for søndagens kursus i butikken og 8 glade quiltedamer (4 maskinsyningsdamer og 4 håndsyningsdamer) mødte spændte op til dagens leg med rester. "Stash" er det amerikanske ord for en quilters skat = hendes stoflager og "busting" kan vel oversættes til noget i stil med udrydning ... og det var lige netop hvad kurset gik ud på ... ny inspiration og gode ideer til alle de rester man har liggende.

Pia og jeg mødte uforvarende op i "veninde-outfit" = ens bluser ... det var lidt sjovt
 Det var første gang, at jeg havde et blandet hold af hånd- og maskinsyersker og det havde ikke gjort opgaven helt let, men jeg tror det endte med, at jeg fik sammensat et program, der interesserede de fleste. Temaet var kvadrater og strimler og de gik hjem med inspiration til mange nye projekter.

Anne og Susanne (non-bloggere) gik begge i gang med Japanske X-blokke. Anne i julestoffer og Susanne tog udgangspunkt i en Civil War charmpakke. Det ser lovede ud, ikke?Ulla og Jette syede også i hånden. Ulla havde nogle rester med af en ældre French General Jelly Roll, som hun gerne ville sy en dug til køkkenet af.
Ulla faldt for mit oplæg "Will's Antikke Quilt" og købte en flot grå tone-i-tone paisley til de "ensfarvede" felter. Her er mit oplæg, en "setting-blok" og en 25-patch:

Jette faldt for +blokken (kryds/kors), som hun ville sy en stor pude af i disse skønne stoffer:
Annette faldt også for +blokken og gik  straks igang med at skære i en stor stak stoffer, som hun engang havde købt på træf, men aldrig fået brugt. Vi fandt et par mørke ensfarvede og tone-i-tone-mønstrede stoffer til at supplere.
Annette vil ikke nøjes med en pude, men gik igang med at sy et tæppe (på symaskine)
og det samme gjorde Pia i grønne, pink og violette batikker (det fik jeg ikke noget billede af).

Inger syede puder i Rail Fence mønster af Kaffe Fasset rester fra DU2010
Og Pia F. syede ligesom Anne og Susanne Japanske X-blokke, blot på maskine
Begge Pia'er var desuden med på den lille selskabsleg jeg introducerede de sidste par timer, "400 meter Jelly Roll løb", hvor man kan nå at sy en hel top på bare et par timer. De nåede ikke helt at blive færdige, men Pia F. kom igen tirsdag aften til Marias taske kursus (mere om det en anden dag) og medbragte sin færdige top, så jeg kunne se den. Den blev da fin!

Syet af en Jelly Roll "Hometown" design af Sweetwater, fåes i butikken til Dkk 375,-

Har du lyst til at se flere billeder fra Stash Buster Kurset, så kik på mit flickr-album

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.