Hyggeligt gensyn

Slået op af Helene Juul den

Nu har jeg lige brugt et par timer på at "læse avisen" (= opdatere mig på nyhederne på div. blogs). Jeg ved egentlig ikke, hvordan jeg endte på bloggen til den norske quiltegruppe Tromsø Quiltelag, men der fik jeg et hyggeligt gensyn med et af mine gamle designs, "Tæppe til flyvefærdig teenager", som blev publiseret i det norske Quiltemagasin i  starten af 2006:

Tæppet her er syet af en for mig ukendt Lisbeth - og noget tyder på at Lisbeth har opstartet syning af tæppet kort tid efter at mit er blevet publiseret, da jeg genkender flere stofprints, som var på markedet dengang (mange af dem også inkluderet i mit tæppe), men forlængst er udsolgt fra producenten.

Lisbeth's version er rigtig flot ... og mere farveintenst og mere grønt end mit, som er let og lyst med lyse turkis hjørnesten og en yndig lys gul 1930er kant. Jeg har rodet rundt i gamle filer og det lykkedes mig at findet et par billeder af originalen, som var en gave til Alberts datter Stephanie, der lige var flyttet hjemmefra. Hun skulle have det i julegave i julen 2005, som blev holdt i Alberts mors hus i de østrigske alper.

Her er det billede, som var et af dem, der blev publiseret i Quiltemagasinet. Det er (naturligvis) Albert, der har fotograferet. Et rigtig stemningsfyldt billede synes jeg ... taget "on location in downtown" Haus, som den lille by hedder, hvor hans mors hus ligger.

Her er Stephanie selv med tæppet ... på en bakketop, bare 50 meter fra Oma's hus ... er det ikke en fantastisk udsigt?
Tæppet blev proffessionelt longarm quiltet af Bodil fra Quiltshoppen i Juelsminde

Jeg hade indkøbt et flot matchende stof til bagsiden af tæppet med lækre pin up piger i 1950'er retro stil, men kom til at vise det til Stephanie ... og der nedlage pigebarnet veto ... der skulle IKKE piger på hendes tæppe ... næh, hun ville have solsikker!!!! Og helst solsikker på rød bund :-O

Jeg prøvede at gå på kompromis og fandt et meget flot stykke batik med solsikker og tænkte, at her havde jeg fundet et meget flot stykke stof, som kunne tilfredsstille os begge ... men næh nej, det fandt heller ikke nåde for frøkenens blik ;-)

Flere år efter endte dette stof som en flot kant på Marias harmonitæppe.

Se flere flotte billeder af Marias tæppe her

Så jeg måtte altså "på den igen" og finde et RØDT solsikkestof, der kunne tilfredsstille min papdatter med de bestemte meninger. Det lykkedes mig faktisk at finde et fint debbie mumm solsikkestof, hvor solsikkerne havde sorte midter med hvide prikker ... og derfor var det også oplagt, at der skulle en sort lukkekant med hvide prikker som prikken over i'et. Resultatet blev faktisk væsentlig bedre end jeg havde forestillet mig. Det blev et super tæppe, som oven i købet er "vendbart". Stephanie siger selv, at solsikkesiden er hendes vintertæppe og den "rigtige" side er hendes sommertæppe.

Hendes far har selv bestemt hvilken tekst, der skulle på stå på label'en på bagsiden

Jeg var som sædvanlig i sidste øjeblik ... og de sidste meter af lukkekanten blev syet ned pr. hånd et par timer før vi skulle sætte kurs mod Østrig.

Det var sjovt med en "trip down memery lane" og rart for en gangs skyld at kunne vise noget FÆRDIGT (om end gammelt) her på bloggen. Jeg syr hele tiden, men det meste er jo HEMMELIGT. På det sidste har jeg haft travlt med at sy til både julekurserne, der løber af stablen her i oktober/november og Stash Buster, som er på søndag.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.