Repro-abonnementspakke nr. 42 "New Orelans Stjerne Mini-Medaljon"

Slået op af Helene Juul den

For de faste læsere af denne blog og for de som har været kunder hos mig siden jeg i 2002 kom på nettet med min netbutik med reproduktionsstoffer er det jo ikke noget nyt, at disse stoffer er hele årsagen til, at jeg overhovedet i dag har en butik!

Da jeg i midten af 1990'erne fik øjnene op for at der fandtes sådanne reproduktionsstoffer, forsøgte jeg - forgæves - at finde en butik i Danmark, der forhandlede disse, da jeg ikke dengang ejede et betalingskort, der gjorde det muligt at købe dem hjem fra USA. Bevares, det skete da indimellem, at jeg kunne finde et stykke eller to som havde "forvildet" sig ind på hylderne hos den ene eller den anden butik, men når jeg spurgte efter stofferne, så vidste man enten ikke, hvad det var ... eller også afviste man at man havde dem eller ville købe dem hjem. Jeg forsøgte også at lokke min dengang lokale pw-butik til at købe dem hjem, men det blev også afvist med ordene "nej, den slags grimme brune stoffer vil jeg ikke have i min butik".

I dag tror jeg den pågældende butiksejer er blevet meget klogere ;-)
At kalde reproduktionsstoffer grimme og brune er i allefald langt fra sandheden.

Konsekvensen af dette blev måtte have mig et visa kort ... og at jeg begyndte at købe stof hjem for at tilfredsstille egen lyst og sult på disse fantastiske stoffer ... og langsomt begyndte at få opbygget mig et fint lille lager af reprostoffer ... i så store mængder at jeg også kunne sælge dem videre til den (på daværende tidspunkt) lille gruppe af quiltere i DK, der overhovedet kendte til deres eksistens. Først da jeg i 2006 fik fysisk butik, begyndte det at tage fart, men jeg husker da stadig med en vis morskab de mange kommentarer jeg fik da jeg for første gang tog til træf og folk måbende pegede på mit skilt, hvor der står "specialist i reproduktionsstoffer" og spurgte "hvad er det???". Det var i Roskilde i 2009 hvor jeg for øvrigt vandt en 2. plads i den nu afskaffede butikskonkurrence, hvor kunderne kårer deres favoritbutik.

Idag er der adskillige af mine kolleger i de andre butikker, der også forhandler repro-stoffer ... men som jeg sagde til en kunde, der på træffet i Herning noget forarget på mine vegne udbryd: "Hvad bilder de sig ind at sælge de samme stoffer som dig", så har jeg jo ikke patent på dem, selvom jeg var en af de allerførste der forhandlede dem ;-) Men, da reprostofferne er hele årsagen til at jeg i dag har butik - og fordi den quilt- og tekstilhistorie disse stoffer gemmer på også er årsagen til at jeg overhovedet er blevet quilter - ja, så kan jeg da i allefald bryste mig af, at jeg nok er en af de få, som ikke "bare" sælger dem, men som også har en vis viden om emnet og kan hjælpe og vejlede mine kunder ifht. farver, stoftyper og blokke, layout og quiltning, hvis de ønsker at lave en quilt, der ser gammel ud.

Siden 2004 har jeg sammen med min søde norske veninde og kollega Wenche Wolff Hatling fra Northern Quilts, kørt et særlig "Repro-abonnement", der ikke blot er en repro-stofabonnement. Hver pakke indeholder også et afsnit af kvinde-, tekstil- og quilthistorie og vi har i årene dækket de fleste aspekter af et menneskes liv fra fødsel til død samt det meste af 1800-tallets quilthistorie ... med et par afstikkere både til 1700- og 1900-tallet.

Der kommer ca. 5-6 pakker om året og de fleste pakker er små afsluttede kapitler om ét bestemt historisk emne, men det sker også at vi laver et større projekt over flere pakker eller kører ét bestemt tema igennem hele året. Det gør vi f.eks. i år, hvor vi hele 2013 i hver pakke leverer et mønster på en mini-quilt, der enten er kopier af antikke gamle dukke- eller barnequilts eller inspireret af disse.

Pakke nr. 42, som er den 4. pakke i år, er ingen undtagelse. Vi kalder den "New Orleans Stjerne Mini-Medaljon", da mønsteret netop er en medaljon med en 8-pointed stjerne som midterblok.

billedet er lånt på Wenche's blog, da det er hende der har syet denne gang
 
I pakken kan man bl.a. læse om historien bag medaljon quilts, om hvorfor stjerner er så populære i amerikanske quilts samt lidt om byen New Orleans historie, da et par af stofferne valgt til dette projekt netop er fra en stofkollektion, der hedder "New Orleans 1850"
 
 
Det er ikke altid - næsten mere reglen end undtagelsen - at Wenche og jeg har PRÆCIS de samme 6 stoffer i vores pakker ... på trods af at vi bestiller de samme stoffer, men vi finder altid noget, der ligner og er ligeså korrekt rent historisk. Denne gang har jeg 2 andre stoffer end Wenche, men som man kan se på billedet herunder så kommer udtrykket alligevel tæt på. For at kunne sy den lille quilt, skal du selv tilføje et lyst stykke stof, f.eks. af shirtingtypen, da dette ikke medfølger.
 
 
De første pakker rammer abonnenternes postkasser her i starten af ugen, i takt med at de bliver betalt.
 
Har du evt. også lyst til at være med på dette abonnement, så tag kontakt, da der pt. er et par ledige pladser. Hver pakke koster Dkk 259,- + evt. porto, og man skal betale forud for 3 pakker af gangen. Det betyder således at man ikke kan hoppe fra abonnementet i den forudbetalte periode.
 
 

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.