At holde fokus ...

Slået op af Helene Juul den

det er noget af det, som jeg har svært ved. Det skyldes til dels nok visse personlige "issues" (jeg er nok lidt af en "kaos-pilot"), men også at jeg ofte er splittet imellem alt det som jeg SKAL sy og alt det som jeg gerne VIL sy. Det er ikke altid, at de to ting følges ad ;-)

Misforstå mig nu ikke, for det er bestemt et "luksus"-problem, men ikke desto mindre et problem - eller udfordring - at eje en quilt butik og hele tiden være på tæerne for at sy nye modeller til butikken og til kurser og div. abonnementer, mens jeg passer det job (lærerjobbet), som giver mig smør på brødet  ... og brød til smøret. Sommetider har jeg MÆGTIG lyst til også at lave noget FOR MIN SKYLD og noget, som ikke nødvendigvis skal kaste et nyt mønster og/eller model til butikken af sig. Jeg har det ligesom alle andre pw-piger, at jeg bliver mægtig inspireret af alt det fine jeg ser på andre blogs, i bøger og magasiner ... og ikke mindst er det en stor fristelse altid at være omgivet af så mange fine stoffer, som jeg er. Jeg holdt op med at tælle efter jeg var nået til 50+ UFOer!!!

Nu har jeg holdt ferie i en uge og jeg har været en god pige. Jeg er startet med at "lave lektier" og sørge for at være up to date med BOM blokke og har fået syet de Prærie Sampler blokke, som bare var riet, så i dag mærkede jeg en MÆGTIG stor lyst til at starte et nyt projekt op.

Da jeg var på Lolland var jeg så heldig at erhverve mig den yndigste lille dukkevugge fra ca. midten af 1800-tallet (billede følger i en anden post). Vuggen skal jeg have syet en lille madras og pude til ... og ikke mindst en lille quilt, så de sidste par dage har jeg siddet og kigget i mine mange bøger med antikke quilts og er faldet for denne

One Patch Strip quilt fra ca. 1875 fra bogen "Childhood Treasures"

Ingen mønstre i bogen, "kun" (eng) tekst og flotte billeder af antikke dukkequilts

... men så var det jeg liiiiige ledte efter noget og frem dukkede det ene fine projekt efter det andet, først en halvfærdig dukkequilt, inspireret af en anden antik quilt. Hvorfor jeg ikke har lavet den færdig undrer mig meget, da jeg nu er nået så langt.


Så fandt jeg en helt færdig dækkeserviet, som jeg lavede til et af mine julekurser for et par år siden

Den mangler bare sølle 25-30 cm lukkekant syet ned for hånd på bagsiden!!!!

Frem dukkede også de fineste 6" Bow Tie blokke fra bytte i 2009

Jeg har kun 15-17 stk, så der skal lidt flere til før det kan blive til en større quilt

Jeg fandet også disse 9" Shoo Fly blokke i Pennsylvania farver, fra et bytte i 2010

Her skal der også væsentlig flere til, før det kan blive til et tæppe, men sammen med blokkene fandt jeg en stak stoffer, der allerede var skåret til flere blokke, så det er jo egentlig bare at gå i gang...


Og sidst men ikke mindst fandt jeg "løsdelene" til den allerføste "Design Udfordring", som vi havde i butikken i 2009 - og da jeg stadig synes den er rigtig fin, er det da ærgeligt at den bare ligger og samler støv...


Så ... jeg gjorde det fornuftige og forkastede (umiddelbart) ideen om at starte endnu et nyt projekt op, og har besluttet mig for at være standhaftig og PRØVE at holde fokus på at få færdiggjort nogle af disse fine UFOer ... fremfor at starte nye ;-)

Hvis man nu roterer dem lidt og syr på dem sådan lidt på skift ... så kommer man nok ikke til at kede sig.

Er der nogen derude der kan genkende sig selv i det jeg skriver her ... altså alt for mange UFOer og vanskeligheder med at holde fokus? Og som har lyst til at prøve at holde fokus sammen med mig?`En sådan slags "sy-sammen" men blot i hvert sit syværelse (eller stue for mig vedkommende, da jeg ikke ejer et syværelse)? Måske kan vi heppe lidt på hinanden undervejs?

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.