Ugens Darling - Valdani tråd

Slået op af Helene Juul den

Denne "Ugens Darling" kommer tilat handle om tråd - og med speciel fokus på et særlig trådfirma, nemlig Valdani.

Tråd finder man i næsten enhver symaskine- og stofbutik landet rundt ... men GOD tråd i bomuld og dekorativ hånd- og maskinquiltetråd samt andet broderitråd end DMC's "amagergarn" er der langt imellem.

Jeg har derfor valgt at tage et lille udvalg af KVALITETS tråd hjem til min butik og kursusvirksomhed. Tråd som jeg selv godt kan lide at bruge og  tråd som jeg havde svært ved selv at finde her i DK, før jeg fik egen butik.

Til quiltning i hånd (den kan dog også bruges på maskine) og til broderi er jeg rigtig glad for Valdani's 35 wt quiltetråd.

billedet lånt her

Valdani Inc. er et canadisk ejet firma, bosat i Romænien, der har eksisteret siden 1998. Valdani fremstiller LÆKKER tråd til quiltning og broderi. Rigtig meget af deres tråd er af er af typen "varigated" som vil sige, at den er meleret/"skifter farve"; enten tone-i-tone eller i nabofarver eller komplimentærfarver. Der er ca. 350 "varigated" farver og 150 ensfarvede. De er det eneste firma i verden, der fremstiller disse HÅNDFARVEDE melerede tråde. Det gør selvfølgelig at rullerne ikke er fuldstændig IDENTISKE.

Jeg er i det hele taget blevet ret begejstret i det hele taget for firmaet Valdani's produkter og her derfor valgt også at forhandle deres 10wt bomulds broderitråd. Broderitråden kommer i små "balls"/nøgler á 27 meter til Dkk 29,- pr. stk (eller 12 stk for 299,-).

billedet lånt her


Den er 3-trådet, så du kan vælge at sy med den som den er ... eller dele den, før du syr. Jeg syr som regel selv med 2 tråde i nålen af gangen.

Nyeste Valdani produkt i butikken er deres bomulds perlegarn nr. 12, som er den fineste perlegarn (svarer til DMC nr. 8). Tråden kommer i små "balls"/nøgler á 100 meter (10 gram). Perlegarnet er en-trådet og deles ikke. Prisen er ganske rimelig, Dkk 35,- pr. "ball".

billedet lånt her
 
 
Som de andre Valdani tråde er perlegarnet håndfarvet i blyfri farve og garanteret farvefast. Utrolig velegnet til broderi og til "big-stitch-quilting", som er blevet så hot.

billedet lånt her

Vi har mange modeller i butikken som er blevet broderet med denne lækre tråd. Her er f.eks. et Northern Quilts mønster, "Tusindfryd", som er syet for Helene Juul Design af Eli Therkelsen


Da vi havde Jule-Broderusk kursus med Wenche i oktober, begyndte Sanne på en håndfuld smukke puder. Midtermotivet har hun broderet med Valdani perlegarn "Withered Black" nr. O 5310.


Mønsteret på puderne findes i hæftet som Wenche har lavet med alle modeller fra kurset + et par bonusmønstre. Hæftet koster Dkk 229,-. Du kan se flere modeller fra hæftet under det indlæg, jeg lavede da Wenche var Ugens Darling

Teksten på¨de 2 små gratis jule kaffebrikker jeg sendte mønster ud på til mine nyhedsbrevs abonnenter inden jul har jeg også broderet med Valdanis perlegarn. Den melerede røde brugt her hedder "Vibrant Reds", M43 (er desværre midlertidig udsolgt).

 
og den grønne brugt her hedder "Green Grass", M26
 
 
Til mine håndsyningsprojekter bruger jeg ikke valdanis sytråd foretrækker jeg helt klart YLI's Select. Desværre fåes den ikke i særlig mange farver ... og for næsten hver gang jeg bestiller nyt, er der et par farver der er udgået. Jeg håber ikke den udgår, for det er altså min favorittråd. Den knækker ikke, den "ulder" ikke og slår ikke knuder. Den er en smule kraftigere end alm. bomulds sytråd og den er lidt vokset, så den kan altså ikke gå i symaskinen, men til håndsyning findes der ikke bedre.
billedet lånt her
 
Men, nok om YLI's select, for det var jo ikke det som mit indlæg skulle handle om ;-)

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.