Må jeg præsentere Mrs. Billings - ny månedsblok

Slået op af Helene Juul den

Opdatering 13/1 2013:

BEMÆRK at Mrs. Billings BOM er OVERTEGNET!!!

Traditionen tro har vi også i år en historisk BOM syet i repro-stoffer hos Helene Juul. En BOM, som man både kan abonnerer på og en BOM som man kan være kursist på; dvs. hvor vi mødes i butikken og syr én mandag hver måned.
 
Mine repro-BOMs er ofte kopier af antikke quilts - eller i det mindste inspireret af antikke quilts. Sidste år lavede vi en sampler, "8-pointed Star Sampler BOM" af eget design ... og i år skal vi så lavet NOGET HELT ANDET ... og lad mig lige advare ... denne BOM er ikke for alle. Alene dens omfang og de mange dele (der er f.eks. 1130 5/8 inch hexagoner i denne quilt, gør at der nok er nogen, der vil mene at den er for stor en mundfuld.

Denne BOM er en kopi af en antik engelsk coverlet fra 1700-tallet. En coverlet er ikke en quilt i den forstand at der ikke er fyld i, men kun forside og bagside og således ingen quiltning. Vores kopi skal dog have fyld i og quiltes. 

Her er et billede af den antikke quilt.
 
billedet lånt her
 
Denne gang er det ikke mig, der har kopieret en antikvitet og lavet mønstret på dette smukke tæppe., men australske Karen Styles, der som jeg har en pw-butik (i Australien),  der specialiserer sig i reprostoffer og traditionelle mønstre. 
 
Quilten måler færdig 2,4 x 2,4 m 
billedet lånt her
 
Billedet herover er Karens version af denne smukke quilt, lidt mere rosa og rød end originalen.
 
Det er altså denne quilt der i år er Helene Juul Designs PRIMÆRE repro-BOM (for der er altså mulighed for at være med på yderligere et par BOMs i år .... men mere om det en anden dag). Vi skal atså sy en quilt magen til Mrs. Billings, dog i en anden farveholdning.
 
Herunder ser du billedet af 1. pakke.
 
 
Vores udgave er hovedsagelig syet op i brune, beige og aqua-/blågrønne reprostoffer med et strejf af rødt og rosa og denne farveholdning vil være gennemgående. Bundstoffet er "French Vanilla" Supreme Cotton fra RJR (den samme som vi brugte til Marie Antoinette BOM'en, hvis nogen af jer var med på den). 


Mrs. Billings er en typisk engelsk quilt; en mosaik bygget op som en medaljon. Medaljon quilts er quilts, hvor man i stedet for den almindelige blokopbygning har bygget designet op  omkring et centerfelt, som efterfølgende bliver omkranset af forskellige syede borter.  


Det som fascinerer mig så meget ved medaljonstilen er, at hver medaljon er unik. Man bruger ganske vist kendte blokke og elementer, men MÅDEN man sammensætter blokke, farver og stoffer på, er helt anderledes end i andre quilts. En medaljon er en udfordring både for éns æstetiske sans … og matematiske evner. Det gælder både om at skabe en harmoni og sammenhæng … og at regne rigtigt så de forskellige omgange passer sammen, hvilket godt kan give lidt hovedbrud … men bare rolig det hovedbrud har Karen (og jeg) allerede haft på jeres vegne ;-) 


For at få samme ”scrappy” look på jeres Mrs. Billings vil I modtage en del stof i løbet af den periode som projektet løber, i alt over 25 meter stof.!!! 


Desuden indgår det originale australske mønster (på engelsk) samt en kortfattet dansk syvejledning samt ALT pap du skal bruge for at sy quilten. Det er også muligt at sy denne quilt på maskine eller i hånden uden pap, altså på det som man kalder ”på amerikansk”. Ønsker man dette indgår acrylskabeloner til at skære efter. Prisen er den samme, Dkk 450,- hver 2. måned, men ønskede metode skal opgives ved tilmelding. 
 
Da der skal bruges RIGTRIG MANGE FORSKELLIGE stoffer til dette projekt kan vi IKKE garantere at alle abonnenter modtager PRÆCIS de samme stoffer, men vi vil naturligvis bestræbe os på at finde stoffer i samme farveholdning og stil til alle, således at udtrykket bliver det samme. Har man et særligt farveønske til denne BOM så kan man henvende sig pr. mail til mig og så finder vi også ud af dette! 


Det er muligt som deltager på denne BOM at deltage i en BOM-”café”, da der er mange der synes det er hyggeligt at mødes og sy BOM’en sammen. For dette lægges Dkk 50,- oven i BOM-prisen pr. gang. Selvom der kun er BOM pakker hver 2. måned, mødes vi alligevel hver én gang i måneden og syr på vores BOM.
 
BOM'en starter op i uge 5 - første BOM-café er mandag den 28. januar 2013. Vi mødes således 10 mandage i 2013 á 3 timer (mødepause i juli og august, hvor der dog bliver tilsendt BOM pakke i juli alligevel). Desuden skal vi mødes i januar-marts 2014, men disse datoer er ikke fastlagt endnu. 


BEMÆRK: Pris i alt for hele tæppet Dkk 3600,- (uden evt. café eller porto) 


Betales hele tæppet på én gang inden første levering i januar, gives 10% rabat!

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.