Søndags-tilfredshed

Slået op af Helene Juul den

Det er nok det ord, der bedst beskriver min tilstand i dag - og det er usædvanligt, for normalt er jeg ikke begejstret for søndage, for søndag er dagen før mandag og varsler derfor en ny uge i trædemøllen ;-)
Og denne søndag burde være ekstra slem, for den afslutter en dejlig lang uges ferie. Så hvorfor denne tilfredshed?!?!
Joh ... jeg er mægtig tilfreds med resultatet af den sy-iver, der i den grad tog mig i går. Jeg fik syet en masse - og jo på symaskine. Som inkarneret håndsyer bliver jeg altid lidt forbløffet over, hvor meget man egentlig kan nå i løbet af ingen tid, når man for alvor går igang med rotary cutter og symaskine. Jeg er dog ikke altid helt tilfreds med egne evner med maskinparken ... sikkert fordi jeg netop ER inkarneret håndsyer og ikke kan sy lige så pænt på symaskine, som jeg kan i hånden. Nå, pyt ... selvom det er langt fra min psyke, så har jeg jo en klog veninde, som prøver at lære mig, at man hellere skal være færdig end perfekt. Det må jeg jo så se om mit perfektionistiske væsen kan lære ;-)
Først fik jeg lavet en masse HST (half square triangles). Det er en utrolig smart og hurtigt måde at få syet en masse sammensyede trekanter på.
Her er en masse trekanter, helt præcis 104 stk. Hvad skal dette mon blive til?
Jo, en hel masse HST. Metoden jeg har brugt til a sy efter er nem; når man kender den FÆRDIGE størrelse på de kvadrater (der består af 2 trekanter), man vil lave (i dette tilfælde 2"), så lægger man 7/8 til dette mål = 2 7/8". Kvadrater skæres i dette mål i de farvekombinationer man ønsker. Derefter tegner man en streg på de lyseste kvadrater diagonalt (fra hjørne til hjørne). Kvadraterne lægges ret mod ret og man syr på på hver sin side af den påtegnede streg med trykfodsbredde (inch-trykfod naturligvis). Dette kan gøre som kædesyning, hvor man ikke bryder tråden. Dernæst klipper/skærer man i den påtegnede streg og vupti har man en masse HST, som på billedet herover. Jeg har brugt en tutorial til mine HST fundet her. HST kan bruges til en masse flotte ting; mine blev bl.a. til nogle små windmill blokke til Design Udfordringen.

Men, prøv f.eks. at se denne flickrgruppe Half Square Triangle Quilts med en masse flotte projekter syet med HST, forøvrigt et link jeg så forleden hos CRAZY MOM QUILTS.
Men, det var nu ikke det eneste, jeg fik lavet i går! Resten kan jeg dog ikke vise, da det er endnu ikke afslørede DU blokke og julehemmeligheder ;-)
Nu må vi så se, hvad jeg finder på i dag ... symaskinen er i allefald ikke pakket væk endnu, så det er om at udnytte det. Bliver den først sat væk, ved jeg af erfaring, at det varer LÆNGE før den kommer frem i lyst igen (og det var vel derfor min søde veninde Pia kommenterede, som hun gjorde i går ;-)
Rigtig god søndag alle bloggere!

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.