Hexagoner

Slået op af Helene Juul den

Er du også bidt af hexagoner? Jeg er! Og jeg har flere forskellige hexagonprojekter, som jeg arbejder på ... nåh ja ... arbejder og arbejder. Der er nok et par stykker af dem, som ikke er blevet rørt længe. F.eks. har jeg dette projekt
som nu har ligget mere eller mindre stille siden min sommerferie. Det er ellers et projekt, man skulle mene, man hurtigt kunne blive færdigt med; hexagonerne har et sidemål på 3". Jeg bruger bla. en del fine stormønstrede designerstoffer, som kan være vanskeligt at få sig til at klippe i alt for små stykker. Ideen fik jeg fra en antik quilt og jeg synes det var alletiders lejlighed til at få brugt nogle af resterne fra Stephanies sengetæppe
Men de "sølle" 50 forskellige stoffer, der var i Stephanies tæppe, rakte ikke langt.Ideen med mit hexagontæppe er nemlig, at det skal være et ægte charmstæppe; dvs. at der må kun være 1 stk af hvert stof, så hver gang jeg laver en omgang (og de bliver jo større og større), må jeg stå på hovedet i mine stoffer og skære en haps af en hel masse nye stoffer. Jeg har sågår været ude og KØBE en masse nye ... bare for at skære til én enkelt 3" hexagon. De fleste quiltere kan vel genkende billedet?!?! ;-)
Der er en skøn blanding som sagt af designerstoffer (Kaffe Fasset, Amy Butler mm), 1930er repros, 1800-tals repros, romantiske stoffer, børnestoffer og masser af prikker, striber mm. Jeg vælger dem stort set udelukkende ud fra deres farve.
Jeg har også gang i et andet hexagon-projekt, hvor jeg "fuzzy cutter" hexagoner og opløser sekskanterne vha. stoffernes design. Især stoffer med retning (striber af alle slags, buer mm) er gode. Det er rigtig sjovt og det bliver til nogle fine blokke. Her har jeg brugt hexagoner med et sidemål på 2½"

Flere af de quiltere jeg kender, bl.a. Anne-Mette, laver også hexagoner og har udnævnt onsdag som dagen, hvor man "skal" lave mindst 1 hexagonblomst ... og blogge om det (på den måde føler man sig måske ekstra "forpligtet"?). Det er faktisk en god idé at sætte sig noget sådan for øje. Selvom man har dårligt tid, som jeg ofte har, så bliver det alligevel til noget på sigt, også selvom man bare har 20-30 minutter til sin rådighed hver uge. Et projekt kan rykke anseligt i løbet af forholdsvis kort tid ... også med en forholdsvis beskeden indsats.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.