Sidste øjebliks julegaver/tutorial

Slået op af Helene Juul den

Da der ligesom ikke var meget andet at gøre i dag end at blive indenfor, fik jeg produceret et par sidste øjebliks julegaver til Alberts (voksne) børn, der kommer i morgen. Stephanie havde ønsket sig grydelapper, og da jeg nu var igang, kunne jeg lige så godt sy til hendes 2 brødre også.

 
Og da jeg nu var igang, så kunne jeg jo lige så godt lave en lille tutorial til mine bloglæsere også. I kan nå ikke nå at sy mere inden juleaften, men skal man evt. bruge en lille værtindegave i julen, så tager det altså blot et par timer max. at sy disse enkle grydelapper. Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

 
Grydelapper i string piecing tutorial 
 • Et par flotte stoffer vælges. Start f.eks. med at vælge et motiv stof og vælg derefter 6-9 andre stoffer, der matcher.
 • Så skæres strimler fra 1" til 2,5" (" = inch) / 2,5 - 6 cms bredde. Af motivstoffet skæres bagsider ca. 11" x 11"/ 27 x 27 cm samt en strimmel på 2,5"/6 cm.
 • Thermolam skæres 10" x 10"/ 25 x 25 cm (2 stk til hver sæt grydelapper). Dette foldes diagonalt fra hjørne til hjørne og fingerpresses.   Fold ligeledes den bredeste strimmel (motivstoffet) ret mod ret for at finde midten og fingerpres. Fold den ud igen og læg nu stofstrimlen på thermolamen midt på folden, således at midten af stoffet passer med midten af thermolamen. Lad strimlen stikke et par cm ud i hver ende (dette skæres til, til slut).  Sæt den fast med nåle.   
 • Så vælger du en ”tilfældig” stofstrimmel, som du synes passer til og lægger den ret mod ret og syr denne fast til midterstrimlen med trykfodsbredde. Lad strimlen stikke et par cm ud i hver ende (dette skæres til, til slut).
 • Når strimlen er syet fast, foldes den ud og fingerpresses på plads, hvorefter den næste strimmel lægges på og syes fast på samme måde. Fortsæt således, indtil du har dækket hele den ene side af grydelappen, hvorefter du vender grydelappen og gør det samme med på den anden side af midterstrimlen.
 • Efter mange strimler og en del syninger så det sådan ud på mit bord:
Og efter renskæring således: 

 
 • Nu skal der laves stropper. Skær 2 strimler 2,5”x 7”. Disse foldes og stryges først vrang mod vrang for at finde midten.
 • Dernæst foldes de ud igen og hver side foldes nu ind mod midten og stryges, hvorefter strimlen foldes igen og stryges.
 
 

 
 • Nu skal stropperne stikkes på symaskine langs den foldede kant. Jeg har syet med en kontrastfarvet tråd, helt ude i kanten. Dernæst foldes stroppen og lægges på grydelappen i den ene hjørne, således at selve stroppen vender ned mod grydelappen. Stroppen syes på fra retsiden. Sy frem og  tilbage nogle gange så du er sikker på at den vil sidde godt fast.
 • Nu skal du montere grydelappen med bagsidestoffet. Læg bagsidestoffet retside mod grydelappens retside og stik de 2 dele sammen med trykfodsbredde. Lad en åbning være til at vende grydelappen igennem.
 •  I hjørnet hvor stroppen sidder syes ”på tværs” henover hjørnet. Klip/skær det overflødige stof af før du vender grydelappen. Sæt nåle ved åbningen og sy nu en stikning langs med kanten af grydelappen hele vejen rundt.
 
 • Husk af hæfte enderne ... og klip tråde af ... og så har du et par færdige og hurtigsyede grydelapper.


God fornøjelse!

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.