Quilt Retreat på Hørning Kro 18.-19. juni 2011

Slået op af Helene Juul den

Sæt allerede nu X i kalenderen og hold weekenden 18. og 19. juni fri for alle andre aftaler!!!
”Norsken” kommer i form af Trine Bakke fra Lappe Makeriet og Wenche Wolff Hatling fra Northern Quilts … og vi får HELT SIKKERT en forrygende spændende, udfordrende og sjov weekend i selskab med disse dygtige norske damer.

Trine Bakkes kursus hedder "Danske Hermegåse". Det norske ord "hermegås" findes vel knapt på dansk, men hvis jeg bruger det engelske ord "copycat", så er der måske nogen, der får færten af, hvad dette kursus byder på?
Jeg er rigtig glad for at den kendte norske quilter, forfatter og butiksindehaver Trine Bakke har sagt ja tak til at komme til Hørning og holde kursus. Trine er ligesom jeg interesseret i "gamle dage", antikke quilts og reprostoffer, hvilke man også kan se i de bøger ("Lappesager" & "Flere Lappesager"), hun har skrevet.

Trine Bakke, har et godt udvalg af gamle toppe og tæpper, som hun tager med til Danmark og kursdeltagerne vælger en eller flere de vil prøve at kopiere. Pluk inspiration fra antikviteterne som vises på kurset. Det kan være blokke, farver, stof eller måden de er monteret på, som fanger din interesse. Muligvis inspireres du af en farvekombination i ét tæppe og én blok fra et andet og blander dette til noget som er helt dit eget, men som alligevel har et præg af "gamle dage".
Sammen med kurslederen laver du selv en opskrift og plan for, hvordan du skal kunne "herme etter" (efterabe) de gamle tæpper. Begynd gerne på flere forskellige tæpper i løbet af kurset. Valgfri teknik alt efter om du trives bedst med håndsyning eller maskine.

Wenches kursus har i år titlen "Broderusk til fest og højtider". Dette er et rigtigt FORKÆLELSESKURSUS; en slags eksklusiv "sy-sammen", hvortil Wenche har specieltdesignet 5 nye mønstre med stitchery/broderusk og evt. applikation. Uanset om du aldrig før har prøvet at lave stitchery eller om du er øvet brodøse, vil du helt sikkert nyde dette kursus. Wenche vil medbringe mange af sine fine broderusk-modeller og give tips om teknikker og udstyr.
Wenche var her også sidste år - og billedet herover stammer fra dette kursus, og det var en stor succes. Mange af jer, der deltog har spurgt til om hun mon kom igen … og de der gik glip af det sidst, har ligeledes spurgt … og nu kommer hun altså!
Wenche er kendt for sin særlige, lidt finurlige "streg". Hun laver bl.a. nogle fantastiske "stitcheries" ofte kombineret med skandinavisk tekst, som hun med vanlig norsk lune og humor kalder for "broderusker": "...mere enn broderi, mer enn quilt!

Vi starter igen dagene med et let morgen-traktement med the, kaffe og rundstykker, hvilket de som kommer langvejs fra sikkert vil sætte pris på. Til frokost får vi fade med lækre sandwich og sodavand bragt ned i lokalerne, således at vi ikke behøver at løsrive os fra det spændende kursus, og om eftermiddagen
byder vi afslutningsvis på eftermiddags kaffe, the og kage.

Nu skal du så ikke tro, at det er slut … det behøver i allefald ikke at være det. Jeg har booket hele den ene
”finger” (samme lokaler vi var i sidste år) på kroen hele weekenden, så lørdag aften vil der først være mulighed for at indtage lidt lækkert mad sammen, hvis der er interesse for dette og efterfølgende et par timers hyggelig samvær a la sycafé, hvor Trine laver en bogpræsentation og viser modeller fra sine bøger frem og det vil være muligt enten af få sin(e) egne bog/bøger signeret eller købe signerede eksemplarer. Bagefter skal vi hygge og sy. Denne aften vil det endvidere være muligt at handle mønstre, stoffer mm. da der i kursets anledning er en "filial" af Helene Juul Design på kroen.
Dette arrangement er ikke bare forbeholdt kursisterne på Trines eller Wenches kursus, men er åbent for alle (efter forhåndstilmelding). Spisning og sycafé indgår ikke i kursusprisen, men skal afregnes separat. Download denne pdf-fil og læs mere eller kig på butikkens kursusside.

Da vi pga. for få tilmeldinger til Wenches lørdagskursus har været nødt til at aflyse dette, tilbyder vi nu ET NYT KURSUS med Wenche om lørdagen. Et 3 timers kursus i håndsyning på amerikansk efter Marti Mitchell skabeloner, som man kan lave mange spændende blokke med. Dette foregår i butikken og ikke på kroen. Det koster Dkk 200,- at deltage (+ evt. materialer og redskaber, der kan købes seperat med 10% rabat på kursusdagen).


Wenche kører to kurser lørdag 18. juni; Kursus nr. 1 fra kl. 09.00-12.00 og Kursus nr. 2 fra kl. 14.00-17.00. Ring til butikken på tlf. 28 51 71 91 eller send en mail til helene@helenejuul.dk og meld dig på.

Billederne er lånt på Northern Quilts blog

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.