Pudevårs kursus, håndsyningsklubben

Slået op af Helene Juul den

De sidste par år har jeg kørt en kursusrække om foråret, som jeg kalder for "Håndsyningsklubben". I år var temaet puder og en leg med ord gav navnet "Pudevår" for dette kursus ;-)

Første mødegang var i april og mit fokus var i år at give mine kursister ny inspiration til en stak flotte puder, således at de ville ende op med at have 4 flotte puder, der var forskellige, men alligevel passede sammen - som f.eks. disse 3 flotte puder:

Billedet er lånt hos Little Miss Shabby

Mit fokus har været både traditionelt og moderne - og jeg var til første mødegang ret inspireret af den traditionelle Dresden Plate (men i nye "klær'"), som f.eks. på denne smukke pude:

Billedet lånt her

Læg mærke til den flotte quilting, lavet med perlegarn i kontrastfarver samt at puden har fået lukkekant - meget moderne!

Mange moderne quiltere er meget inspireret af de traditionelle pw-blokke, som f.eks. denne Dresden Plate, men ved at bruge mere friske farver og moderne stoffer i kombination med ensfarvede stoffer (meget hvidt og gråt) eller f.eks. hør, så får disse klassiske mønstre helt nyt udtryk.

På første mødegang i april fik kursisterne 2 mønstre, en 50x50 cm Dresden Plate pude og en variation over den traditionelle "spiderweb" blok, på 40 x 40 cm.

Elin B. Christensen's Dresden Plate pude

Elin B. Christensens Spiderweb variation

Flot og anderledes med disse smukke afdæmpede grå stoffer sammen med nogle "knald-på" Kaffe Fasset ... og det hele på koksgrå baggrund. Meget moderne Elin! ;-)


Her er Elin Søndergaards Version af samme mønster - i flotte Kaffe Fasset/Rowan stoffer, suppleret med lit tone-i-ton blenders ... og en meget flot og fræk sort med hvide bomber til lukkekant.


Og så noget helt andet ... Evas smukke og romantiske versioner af de 2 pudemønstre. Eva ville bruge nogle af sine rester fra Marie Antoinette BOM'en .. og resultatet blev rigtig fint.

Annette har en blå sofa og havde medbragt blå og gyldne stoffer til at lave puder af. Hun er ikke nået så langt endnu, men det ser lovende ud, klassisk og fint som alt Annette laver.


Disse pudemønstre kommer som købemønstre i butikken i løbet af sommeren - og kan du ikke vente så længe, så er er masser af inspiration at finde på nettet, f.eks. på "Pillow Talk Swap flickr-albummet"

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.