Kassetænkning

Slået op af Helene Juul den

Solen skinner, himlen er blå ... og det er FERIE. Kunne det være mere skønt?
Tja der mangler lige noget .... "manden min", som i går er rejst på en far-søn-ferie i USA ... og de som kender mig ved, at så har jeg svært ved at sove!!! Jeg håber sørme det bliver bedre, for ellers bliver det 10 laaaaange dage. I nat blev klokken 03.15 før følte mig træt nok til at gå i seng ... med en quiltebog.

Så mens jeg sad her i nat (og de på tv for længst havde sagt GODNAT), så gik jeg videre med lidt kassetænkning:
Det er mine Tumbling blocks, som jeg startede som en idé til Håndsyningsklubben (jeg skrev for første gang om dem i dette indlæg). Jeg har altid ønsket mig sådan en quilt og ofte tænkt på det, når jeg ser antikke eksemplarer, der med deres "scrappy" look virkelig inspirerer mig. Her er ofte langt fra tanke til handling, men da jeg i det tidlige forår var på Kaffe Fasset udstilling i Silkeborg og så hans udgave af en sådan quilt, lavet før han begyndte at designe stoffer for Rowan og hand udgave derfor også var dejlig scrappy og i en mere dæmpet palette end hans nyere kreationer, så slog det mig, at det måtte være NU.
Jeg syede et par kasser så jeg havde et lille inspirationsoplæg til mine kursister og BURDE så have lagt det til side, fordi der jo er så meget andet jeg SKAL have gjort til BOMs, kurser mm, men må indrømme, at det har kriblet i fingrene.
Jeg bruger kun 1800-tals reprostof til disse kasser og holder mig i en forholdsvis begrænset palette (brun, rød, rosa og blå) - og selvom jeg har MEGET stof, både på hylderne i butikken og i min 20-årige private stash - så syntes jeg selvfølgelig at jeg manglede noget (hvornår gør man ikke det, når man skal starte et nyt projekt op?). Derfor har jeg tigget og byttet mig til lidt små bidder hos veninder her og i udlandet. Det er så dejligt at inkludere stoffer, jeg ikke selv har - og at vide, at disse veninder har bidraget til min quilt, så den bliver HELT PERFEKT.
Jeg har stået på hovedet i min egen stash også og fundet rigtig mange "oldies but goodies" frem fra skabet. Jeg leder efter de helt rigtige kølige brune, varme madders, cadet og indigoblå, tranebærs røde og tyggegummie pinks, som er så karakteristiske for perioden 1870-80. Desuden inkluderer jeg en del ikke-repros (ja, det må man altså godt), for at få den variation af f.eks. striber og tern og prikker, som var så typisk også for denne periode, men som stofproducenterne så sjældent reproducerer, når de laver repro-kollektioner.
Jeg HYGGER mig med at mixe og matche disse stoffer fra egen og venindernes samling og ser hele tiden nye muligheder for kombinationer, der liiiiige må prøves af ... men jeg må da vist nok hellere lægge det til side lidt, for nu skal jeg koncentrere mig om at få gjort denne aftens HOPE BOM materiale klar.

Butikken i Hørning holder Påskeferie hele ugen (bortset fra de planlagte kurser og cafeer), men netbutikken har åbent og jeg står gerne til rådighed, hvis du har brug for lidt at hygge dig med i ferien.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.