Hvad lavede jeg egentlig????

Slået op af Helene Juul den

Ja, det spørgsmål har jeg faktisk stillet mig selv et par gange i 2014. Året, der på mange måder blev mit "annus horribilis".

Spørgsmålet kunne gå på hvad der egentlig skete den søndag i det tidlige januar, da jeg "væltede" rundt på badeværelset og slog - især mit hoved - godt og grundigt?

Men, også på ... hvad fik jeg så egentlig lavet i 2014 ... sådan rent symæssigt. Når jeg tænker tilbage på året, så husker jeg jo mest de mange timer i sengen eller på sofaen med lukkede øjne, men der har jo været en stille stund eller to indimellem, hvor jeg har fået trådet en nål og har syet en smule ... ikke meget men lidt blev det da til.

Jeg startede året med at sy denne spiderweb blok ... nej, faktisk var dette vist blok nr. 2, men jeg kan ikke lige finde et billede af den første, som er blågrøn. Ambitionen var at skulle sy én af hver stash pakke, der blev sendt ud til abonnenterne, således at jeg kunne have blokke nok til et tæppe, når året var gået, men det blev ved ambitionen...


Så, det var altså endnu en akkumuleret UFO...

Men, faktisk fik jeg gjort kål på en anden UFO...

Shoo Fly blokkene fra et træf på TSQ blev til en top (dette er bagsiden) .... og senere til en sandwich og jeg har endda håndbroderet en label til bagsiden


I Påsken fik jeg også sandwichet Magnus' konfirmationstæppe 


Begge tæpper ligger dog uquiltede hen endnu og er som sådan stadig UFOer :-(


I Påsken fik jeg dog syet en sød lille dækkeserviet som et gratismønster til mine nyhedsbrevsabonnenter. Det var forøvrigt Stephanie's første sticherydesign. Stephanie er min bonusdatter.

Indimellem syede jeg et par 4-patch blokke af restener fra Mrs. Billings
Jeg ved ikke rigtig hvad det skal blive til endnu, men mon ikke der kommer et tæppe ud af det ... en dag?

I maj begyndte jeg at sy hexiflowers til et nyt WJCC projekt


Det blev til flere...

og med en hel del hjælp fra søde sypiger blev det til slut til en meget smuk quilt, Hollandsk Blå


der nu kører som månedsblok

I det hele taget fik jeg leget en hel del med hexagoner i 2014. Her er afskæret fra et projekt, der ikke har rykket så forfærdelig meget på sig ... men farverne og stofferne er fine og det skal nok blive godt ... en dag


Her en en hexagonblomst der BLEV færdig

og som blev  syet for at dække et hul i min favorit-buseronne. Den har i mellemtiden fået selskab af enndu én ;-)

Da Wenche var på besøg i oktober sad vi og legede på mit syrum en aften ... og fandt på et nyt projekt, som (MÅSKE) bliver en BOM. 


Det indeholder også en hel del hexagoner...

Jeg har syet 3 modeller til WJCC's repro-abo pakker i 2014. Den første var en løber med pile. Den kan jeg ikke lige finde et billede af, men her er en lille babyquilt, som jeg syede i sommers


og her er et lille snigkig på den næste model, som i disse dage er på vej ud til abonnenterneDet var "med tungen lige i munden" alle gangene, for jeg har faktisk glemt hvordan man regner ud, hvordan og hvor meget man skal skære. Jeg kan nogenlunde huske, hvordan jeg skal sy, men laver mange dumme fejl undervejs, så der er en del "syen tilbage". Især har lukkekanterne givet mig problemer hver gang. Heldigvis kom jeg i tanke om at jeg selv har lagt en lille YouTube tutorial på bloggen her ... dengang jeg var klar i hovedet ;-)

Til mit julekursus broderede jeg en andet af Stephanies små sjove tegninger, en nissepige, der blev brugt til en kaffebrik.


Til Advent fik hun selskab af en fræk lillebror og mønstret blev sendt ud til butikkens nyhedsbrevsabonnenter


Det blev også til en mugrug ... det var faktisk en UFO, der lå og aldrig var blevet monteret


Men, det blev den i december og fik en fin quiltning, i henholdsvs rød og grøn valdani quiltetråd

og endnu en UFO kunne krydses af listen

Og da jeg var halvvejs igennem min juleferie var jeg kommet så meget til hægterne, at kreativiteten begyndte at boble igen ... og jeg fik lyst til at give mig i kast med maskinsyningen igen. Jeg er og bliver jo en håndsyningsdame, men jeg har indmellem også lyst til at sy noget, de går lidt stærkere, så man kan se nogle resultater.


Lige inden jul havde jeg fået en forsendelse hjem af Elisabeth Hartman's mønstre og var faldet pladask for "Fancy Fox". Jeg har altid elsket striber og tern og hele "country looket", men må indrømme at de som regel bare ligger og samler støv. Her synes jeg der var en oplagt mulighed til at bruge dem til ræve.Og det var ren fryd at sidde på mit nye syværelse, hvor manden min har lavet designwall til mig på døren og sy ræve på min symaskine med en krus varm kaffe indenfor rækkevidde ... selvom jeg engang imellem fik lidt dårlig samvittighed over på den måde at isolere mig fra resten af familien ... det er jeg jo slet ikke vant til, men skønt var det. Og jeg fik syet hele 14 ræve og mangler nu kun 6 til det børnetæppe jeg vil sy!

Så, selvom det har været et frygteligt hårdt år for mig, der i den grad er vant til at være aktiv og have mange jern i ilden, og selvom jeg har grædt mange tårer af smerter, bekymring, ærgelse og frustration i 2014 ... ja, så er der alligevel kommet noget godt ud af det i sidste ende.

Som jeg også har skrevet i mit nyhedsbrev, så finder man ud af i svære stunder, hvem der er værd at samle på og hvem som ikke er. Jeg har selv lært at sætte pris på DE SMÅ TING her i livet. Herregud, jeg er i live. Det kunne være gået SÅ MEGET VÆRRE. Folk er faktisk døde af at vælte rundt og slå deres hoveder. Jeg brækkede bare næsen, slog et par tænder løs, flækkede overlæben ... og nå ja, fik altså lige nulstillet harddisken.

Jeg kæmper stadig rigtig meget med helbreddet. De kloge hoveder sig er det tager tid. Faktisk arbejder man med et 3-årigt perspektiv ved den slags skader ... og nogen kommer sig aldrig helt. Det håber jeg selvfølgelig at jeg gør ... og indtil  må både jeg og andre have tålmodighed med mig ;-)

Og når jeg kigger tilbage på mit år sådan rent symæssigt ... ja, så blev det da alligevel til noget. Og så må man jo huske på at man jo ikke skal blive stresset af sin hobby. Det er IKKE en konkurrence om at få syet mest, men om at hygge sig med det man gør.

2014 sluttede jeg med et symæssigt nytårsfortsæt ... mere om det en anden dag.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.