Stonefields - ny romantisk BOM hos Helene Juul Design

Slået op af Helene Juul den

Traditionen tro skyder vi en ny BOM syet i repro-stoffer i gang hos Helene Juul Design, når vi starter på et nyt år. En BOM, som man både kan abonnerer på og en BOM som man kan være kursist på; dvs. hvor vi mødes i butikken og syr én mandag aften, 3 timer, hver måned.


Denne BOM er som de sidste 2 års sidste års BOMs ikke designet af mig, men af en australsk designer. Denne gang er det Susan Schmidt, som sikkert er ukendt for de fleste her i Danmark, men hun skaber SKØNNE quilts inspireret af forgangne tider. Hendes design ikke en eksakt kopi af én bestemt antik quilt, men kraftigt inspireret af nogle af de romantiske fine quilts, som man ser fra England i det tidlige 1800-tal, altså det som quilthistoriker Barbara Brackman kalder for ”an adoptation”, en fortolkning, der lige så godt kunne have været syet den gang, da den har alle de rigtige elementer. Stonefields er faktisk oprindelig "et bestillingsarbejde" som Susan har lavet til en film.
str. 72" x 96" (ca. 180 x 240 cm)

På billedet herunder ser du Susans version af denne smukke quilt … det er altså en quilt magen til denne vi skal sy,. Da Susans version er et par år gammel er det jo umuligt at finde helt de samme stoffer, så jeg er mere gået efter at kopiere farveholdning og ”fornemmelsen” af quilten.

På billederne herunder ser du nogle af de blokke, som Susanne Paysen, der syr butikkens model, har syet på nuværende tidspunkt.
Stonefields er modsat de 2 sidste år ikke en medaljonquilt, men en typisk samplerquilt, der består af fortrinsvissyede blokke, men også et par applikerede blokke og blokke med en smule stitchery detaljer på.

Der er brugt rigtig mange forskellige stoffer (over 50); først og fremmest får man som kursister/abonnenter 7 meter lækre kona cotton i farven eggshell til bundstof samt et stor udvalg af shirtings og andre lyse bundstoffer samt mange forskellige stoffer til blokkene i pastelfarver som lyseblåt, rosa, violet, grønt med et dash af brunt og rødt til at give lidt karakter, i alt ca. 7,5 m stof med print. Stofferne stammer fortrinsvis fra div. forskellige moda kollektioner, som feks. Howard Marcus’s Collection for a Cause kollektioner samt nogle French General kollektioner mm.


Desuden indgår det originale australske mønster (på engelsk) samt en kortfattet dansk syvejledning, hvor Sanne Paysen deler sine erfaringer med at sy blokkene samt kommer med div. sytekniske råd. Quilten (på nær hexagon kanten) er oprindelig designet til at skulle syes i hånden på det vi kalder for ”amerikansk syning”, men for et mindre honorar (Dkk 2,- pr. ark karton) vil det også være muligt at sy blokkene i hånden over pap. Sanne har syet en del af blokkene på maskine, så denne BOM er altså ikke kun for dig, der syr i hånden. Applikationerne er lavet i hånden med needleturn applikation.


I modtager ALT bundstoffet i første pakke, og der vil være nye stoffer i de fleste af de 10 BOM pakker. Det eneste du mangler, når projektet er slut er stof til bagside og lukkekant samt vat. Ifht. betaling er denne delt ud over 10 mdr, dog er første pakke dyrere end de øvrige 9, da man skal betale for hele mønstret på én gang samt for de 7 meter bundstof, man modtager i første pakke.

Kursets varighed 10 mandage i 2015 á 3 timer fra januar til december

(mødepause i juli og august, hvor der IKKE er BOM pk)

BOM-Kursus & cafe datoer mandage 26/1, 23/2, 23/3, 27/4, 18/5, 22/6, 28/9, 26/10, 30/11 og 14/12

BEMÆRK: ABONNEMENTSPAKKERNE BLIVER SENDT UD CA. EN UGE SENERE!

Klokkeslæt kl. 19.00-22.00

Kursusafgift 1. måned/januar Dkk 1999,- (mønster, alt bundstof + stof til pk.1)

De øvrige 9 måneder Dkk 300,-

Pris for abonnenter 1. pakke/januar: Dkk 1999,- + evt. porto

De øvrige 9 pakker: Dkk 275,- pr. mdr + evt. porto

Undervisere Helene Juul & Sanne Paysen

Kursussted Kunnerupvej 123, Kolt, 8361 Hasselager

Niveau Let øvede/øvede

Teknik Du vælger selv om om du vil sy i hånden over pap eller i hånden på amerikansk eller på symaskine. Der medfølger paphexagoner med til kanten til alle abonnenter.

BEMÆRK:

Pris i alt for hele tæppet Dkk 4474,-

Betales hele tæppet på én gang inden første levering i januar gives 10% rabat = Dkk 4027,- samt fri porto! 


Er du interesseret i enten at abonnere på denne BOM eller deltage som kursist i butikken, så send en mail. Vi starter op sidste mandag i januar 2015.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.