Give-Away ... en HEL MASSE gode tips og tricks til opbevaring på og indretning af syrummet ... HJÆLP!

Slået op af Helene Juul den

Hold da op hvor er det hårdt arbejde at indrette syrum. Nu har jeg været igang i flere uger (ja ja det bliver jo kun til et par timer hver weekend) ... og der er lang vej endnu. Værelset står der med en masse endnu halvtomme skabe, men efterhånden har jeg fået fyldt noget i ca. 1/3 af "hullerne" og har fået fjernet stof, sytøj og diverse fra både soveværelset og stuen ... men færdig og i orden, det er jeg LANGT FRA.

Midt i det hele fik jeg jo den idé at lave en Give-Away, da jeg hurtigt konstaterede, da jeg begyndte at gennemgå og farvesortere mine reprostoffer, at der var stoffer jeg var så begejstret for, at jeg havde ikke bare ét men to eller hele tre stykker af. Det har godt nok taget sin tid at folde ud, stryge, genfolde og sortere og stakke alle de herligheder. Midt i det hele fik jeg en ... ikke tennis-albue, men måske en stryge-albue ... eller i allefald RIGTIG ONDT i min arm af al den strygning og måtte holde inde nogle dage. De sidste par farver må jeg så indrømme, at jeg kun har strøget, hvis de var meget krøllede.

Den lille bunke frasortering, som startede således

Er nu blevet til dette ... lige knapt 10 kg!!!


Efter at jeg forlængede fristen på min Give-Away til sidste fredag må jeg nok sige at der en del, der kom "ud af hullerne" og fik sendt mig gode tips og tricks både på FB, via link til deres blogs, på mails, på Instagram ... ja sågar pr. sms.

Tips fra hele 26 forskellige quiltere fra rundt omkring, sågar fra Norges land ... og der er en masse gode og fine ideer. Nogle er meget enkle, måske så enkelt at man ikke kan forstå man ikke selv har tænkt tanken ... andre mere sofistikerede og måske ligefrem geniale. En del af jer har været utrolig kreative i den både I har indrettet jer på. Nogle har store og meget flotte syværelser, andre har meget lidt plads ... eller måske slet ikke et syværelse, men har fundet ud af at indrette sig alligevel. Nogle af de ideer I kommer med er gør-det-selv-projekter og flere af jer har været så venlige også at give "opskriften" videre. Andre har valgt en helt anden reproach til det at have et syværelse og fokuserer mere på den stemning, der skal være i rummet, fremfor udseende. En enkelt har sendt billede af en helt igennem knock-out udsigt fra sit syrum, som enhver må blive grøn af misundelse af.

Jeg siger TUSIND TAK til alle, der har bidraget. Jeg har fået rigtig mange gode tips og ideer og håber at kunne inspirere andre ved at gengive dem her på bloggen.

Hvor og hvordan skal man opbevare sin stoffer? Tja, det kommer jo nok an på både hvor meget stof man har ... og hvor meget plads man har.

Lad os starte med nogle af dem, som har rigtig god plads og virkelig har fået indrettet sig skønt. Her kommer Lone fra bloggen Lones Universt nok ind på en suveræn førsteplads, selvom jeg jo skrev at det ikke handlede om at have det største og flotteste syrum, men de bedste ideer ;-)

Ideer er der dog så rigeligt af på Lones blog, så tjek den ud. Hun kommer med så mange gode tips og selvom det ser vældig fancy ud det hele, så er det meste af det enten hjemmegjort eller noget vi alle kan gøre Lone kunsten efter, da mange af møblerne og "dingenoterne" er købt i IKEA eller andre fremkommelige steder, også økonomisk. Og Lone har virkelig været kreativ og deler gavmildt ud af gode tips omkring lys, strøm, opbevaring mm.. Lone skriver: "IKEA er mit yndlingssted at handle brugbare møbler til syrummet. Du kan altid finde noget der - der kan bruges, og noget som måske har en helt anden funktion i dit univers end det ellers bliver solgt som... Der er så mange muligheder i den kæmpe butik...."


Her er et billede fra Lones syrum, hvor hun skriver om lys:
"Her er mine 4 stk arbejdsbords lamper i loftet med spare dagslys pærer i på i alt 96 W og hver pære er på knap 1500 Lumen så der er hvid og klar lys der er meget skarp og godt at arbejde under"

En anden én som har et "to die for" syrum er Maria fra AllMomas blog. Inspireret af  besøg i mit halvfærdige syrum, kastede hun sig over en fornyelse af hendes Lapperi, som hun kalder det og jeg kan derfor ikke vise et billede af, hvordan der ser ud i hendes ny-renoverede Lapperi. Derimod vil jeg dele et af de gode tips, som Maria kom med i stedet.


Her kan man få en lille fornemmelse af, hvordan det bliver når hun kommer i orden. Maria skriver: 

"Faldt helt tilfældigt over et gratis indretningsprogram forleden. Super sjovt at lege med - og lidt mere illustrativt end de små papirlapper jeg plejer at sidde og fedte med! Prøv selv på roomsketcher.com". 


Det er jo alletiders tip for de af os, der skal indrette ikke bare syværelse, men i det hele taget indrette værelser. Maria har rigtig mange andre gode tips på bloggen, så kig derover. Jeg deler nok nogle flere af dem her i indlægget også.

UPDATE: Jeg har jo skrevet på dette indlæg i flere dage og imellemtiden er Maria kommet i orden i it nyindrettede Lapperi. Tag et kig, det  er blevet skønt!

Else-Marie Kildevang har også et rigtig dejligt stort og lyst syværelse og har sendt mig nogle skønne billeder og gode tips.


Else-Marie skriver bl.a.;
Jeg fik også mit da børnene flyttede hjemmefra og det har så udviklet sig siden. Har været heldig at få en gammel købmandsdisk foræret af venner, passer lige i højden til skærepladen. 
å væggen har jeg fået en blød masonitplade 122 x 200 cm ( pakket ind i min mormors hørlagen med hendes initialer).Bruges til at afprøve ideer og flytte rundt på. 


På væggen over strygebrættet er der sat en gardinstang op så det strøgne ikke bliver krøllet igen , jeg bruger den også når jeg skal sætte farver sammen til et nyt projekt ."


Marianne havde også et tip til, hvordan man kunne opbevare de stoffer man har brug for til igangværende projekter, nemlig et håndklædestativ.
Marianne skriver:
"Hermed et lille bidrag fra mig.
Jeg har også fornylig fået mit eget sy værelse. Havde tidl siddet i stuen ved spisebordet og havde brugt alle 6 spisebordsstole til fralægning af stof. Jeg opdagede i hvertfald at jeg manglede noget at lægge igangværende ting / nystrøgne strimler mm henover.
Til træf i Odense så jeg et håndklædestativ brugt i udstillingen til netop at lægge ting henover. Og ja købt billigt på DBA, så har jeg nu brugt den ide og er glad for den. Stativet kan jo nemt flyttes rundt.

En stang fra Ikea oprindeligt til køkkenting, kan også bruges til ophæng af linialer mm."

Ikke kun praktisk, men også en smuk løsning ... og sikke et flot projekt, der hænger på stativet! ;-)

Men, hvad nu hvis man slet ikke har et rum ledigt i huset til syværelse?

Birthe Jensen skriver:
Jeg har fået et 10 m2 af vores stue til mit helt eget syværelset. Per har lavet disse reoler til opbevaring, bagved er der en reol fra IKEA, hvor jeg har stof og bøger mm. Jeg har også et hævesænke bord og et skærebord. Jeg er meget glad for mit værelse og nyder at opholde mig derinde."

Og sender 2 billeder af sit skønne og praktiske hjørne i stuen


Birthes hjørne indeholder også en stor og fin design-wall ... et emne som mange har skrevet til mig om. Her er et par stykker:

Annette Grouleff skriver:
"Hvis man ikke har et syværelse - eller det er for lille til en fast designvæg - kan man let lave en midlertidig designvæg vha. af et billigt syntetisk tæppe fra Jysk. Sæt tæppet fast på en reol under et par tunge bøger eller mapper. Blokkene bliver hængende, selv i gennemtræk :-) En hel række skal dog nok sættes fast med en knappenål. En billig og enkel løsning."Lis Rude Hørlyck har også et tip ang. design-wall :
"Her er et tip fra mig til syværelset, som jeg er meget glad for, da jeg kun har en krog af stuen til kreative sysler. Jeg har købt en tynd masonitplade og limet bølepap på ( indpakning fra diverse skabe) derover har jeg sat et billigt fleecetæppe fra Ikea (20 kr.). Pladen er limet på overkanten af døren med gaffatape, og vupti så har du en fin designvæg, som jeg simpelt hen ikke kan leve uden. "Hanne Holmboe

"Her kommer det sidste billede som ikke var med i den første mail.
Min opslagstavle som er 1/4 af den hele bløde masonit plade jeg købte, beklædt med hørstof, den hænger lige over mit skærebord og fungerer godt, selv om der jævnligt skal ryddes op på den."


Men, det mest suveræne forslag til design wall må komme fra Jette Ibsen, der ikke blot sender billeder, men simpelthen en "opskrift" på, hvordan man kan lave en design wall! Jette skriver:

Jeg vil også gerne byde ind i din konkurrence med et godt tip til dit syrum. Jeg har lavet en designvæg som er nem at pakke sammen, som ikke fylder ret meget og som kan anvendes mange steder. I den vedhæftede fil er der nogle fotografier og en vejledning til hvordan jeg har lavet den.

Med venlig hilsen Jette Ibsen
"

Margrethe Jåstad fra Hardanger i Norge har også sendt billeder af sit syrum og kommer med mange gode tips til, hvordan man kan indrette sig, hvis man ikke har megetp plads. Margrethe skriver:
"På min blog Quiltegleder har eg vist mitt syrom med skråtaktips"

Margrethe har et bud på en rigtig personlig og kreativ måde at opbevare tråd på. Hun skriver: "Cd hylle er blitt til tråsnelle-stativ.En liten komode til to i hver skuff med quiltetråd.Laget trådsnelle stativ av litt tjukke blomsterpinner og treplate."

Men, absolut helt betaget blev jeg af den udsigt Margrethe har fra sit syværelse ... lige til at blive grøn af misundelse over:


Jeg har syet i næsten 25 år og skal først til at nyde den luksus det er at have sit eget krea-rum. Der er sikkert mange andre end mig, der får tingene til at fungere uden deres eget rum. Ane Rosenberg er en af dem. Hun skriver: 
"Jeg vil gerne vise mit syrum men du kan vist ikk blive inspireret af det jeg har desværre ikke mere plads" og sender dette billede af sit lille syhjørne:


Hvordan skal man opbevare sit stof. Det er der også kommet mange gode bud på. 

Lis Augustenborg har et tip, som både er kreativt og anderledes:

"Min gemal hjem købte en MDF plade, 6 mm. Skar den op på rundsaven i str. 17 gange 30 cm. Afrundede kanterne på høvlen."

Jeg køber altid stof i halve meter. Stoffet foldes en enkelt gang og vikles på brædderne og stilles i farveorden og efter emne i min reol. 


Såå lækkert altid at have overblik.

Det ser jo helt prof ud Lis ... som i en stofbutik. virkelig lækkert og overskueligt, men nok ikke en løsning, der funker, hvis man har mindre stykker end ½ meter.

Mange har skrevet til mig om forskellige former for syborde/arbejdsborde som de (eller andre i familien) selv har lavet.

Bodil Wellberg Olsen skriver: Da jeg blev 50 år, ønskede jeg mig et kombineret skab og sy- bord af min datter. Hun er meget kreativ og resterurer møbler, når hun har tid og overskud.
Resultatet blev et gl. malet fyrtræs stereobænk ( noget et hvert hjem med respekt for sig selv havde i 80-90 erne) Der er en plade i skabet som kan klappes ned og her kan symaskinen stå, når den ikke er i brug. Der er lommer på indvendig side af døren, og klappen til venstre kan klappes op og ned, så det ikke fylder. Syskabet har par skuffer til småting og et par rum til div. Der er hjul under, så det kan flyttes.


Om opbevaring af  og skæring af stoffer skriver Bodil videre:
Til mine fat quarters bruger jeg trækasser fra Dansk trævarefabrik, den nederste har hjul. Så den let ruller ind og ud under klappen. Da bordet desværre er for lavt til at stå og skære ved, bruger jeg en lav "roomdivider" også på hjul. I den gemmer jeg mine store stofstykker i kasser fra Ikea.


Gitte Hansen skriver:
"I mit syrum, består skærebordet af 3 x 2 køkkenoverskabe, der er sat 2 og 2 sammen. Og så med en fyrretræshylde ovenpå. Der er hjul under og de kan sættes både foran- eller i forlængelse af hinanden. Og kan på den måde, bruges når jeg skærer eller hvis jeg rier'"


Rigtig lækkert og rummeligt bord, Gitte!


Lotte Holm skriver om sit syværelse:
Jeg er glad for mange ting i mit syværelse, men mest det, at mit styrbord og strygebræt står i en halvfemsgraders vinkel. Jeg kan sy på min maskine, dreje mig en lille smule og presse/stryge uden hele tiden at skulle rejse mig. Strygebrættet er sat ned, så det har samme højde som sybordet.


I øjeblikket syr jeg et tæppe med mange timeglas, som jo kræver meget presning, så er det feks helt perfekt med denne indretning. 


Er andet tip er at have to forskellige størrelse strygejern. Jeg har et stort almindeligt og et mindre rejsestrygejern:-)Der er flere, der skriver om borde. Her f.eks. Annette Lund Larsen:

"Mit bedste syrums tip er et stort hævesænke skrivebord som jeg har arvet fra min mands arbejdsplads, det vil sige at jeg altid kan finde den rette arbejdshøjde, både når der skal skæres og når der skal sys, samtidig kan jeg have min skæreplade liggende hele tiden så det altid er nemt at kommet til at skære når jeg syr."

Helle Bach skriver:

"Jeg har et skrivebord som jeg er meget glad for. Jeg har et underskab med hylder i den ene side og et underskab med skuffer i den anden side. Bordpladen er en køkkenbords plade. Det er super dejligt at sidde ved og tegne nye ideer m.m. Jeg vil også anbefale en god arbejds lampe. Jeg vil anbefale at få gjort værelset hyggeligt og varmt. Sådan arbejder jeg bedst. Held og lykke med dit arbejdsværelse.
Jeg har ikke så nemt ved at tage billeder mit værelse er ret smalt."


Birgith Lund skriver:
"lige nu har jeg ikke mit ønske syrum, der mangler et bord med symaskinen nedsænket. men jeg har rådighed over et halvt rum ca. 7m2, har strygebræt på min venstre side, således at jeg drejer i stolen når der skal stryges, jeg sidder foran vinduet, der er reoler med bøger, kasser med stof, og hylder til at lægge fra på - til igangværende projekter (de er altid optaget) ophæng til småting, se mit indlæg fra juli 2011 - jeg kender en smed- for at skærer, går jeg i køkkenetbordet, der er i en god højde,"

Flere har faktisk skrevet om dette med en symaskine nedsunket i bordet, F.eks. Berit: "Mit tips er nedsænket symaskine, det er simpelthen det bedste der blev lavet i mit syværelse"

For de som ikke kan forestille sig dette så har Maria faktisk et billede af dette på sin blog:


Opbevaring er også et emne, som flere har skrevet om ...

Anne-Mette skriver: Så fik jeg lavet et lille blogindlæg om mit syhjørne og de ting, som jeg er rigtig glad for - min opbevaring af linealer, design væggen og min strygeplads."


Se også Anne-Mettes design wall og hendes strygeplads på bloggen

Vivi Pedersen skriver:
"Jeg har en knap( skrue) kasse fra den lokale tømmerhandel . Den syntes jeg er undværlig i et syværelse."
Grethe Laursen skriver også om opbevaring:
"Her er min ide til at udnytte en lille plads, bag ved en dør. Ophæng til opbevaring af karton eller andet der ikke må blive krøllet. "

Foto er ikke så godt , da der ikke er meget plads .


 "Der skulle nok have været syet et patchwork motiv på , det kommer måske ?????"


Yvonne Madsen skriver:
"Min bedste ide: jeg opbevarer nogle af mine bøger i en gl. Tallerkenrække. Så kan forsiden af bøgerne også pynte."


Det kan jeg kun give dig ret i er en fin og dekorativ idé. Sådan en tallerkenrække brugte jeg også til at "showcase" mine nye bøger i, i min gamle butik i Hørning. I butikken i Kolt og har jeg skrå vægge, så der har jeg reserveret vægpladsen til stof ;-)

Maria (ja, hende igen) skriver om opbevaring af vat og vlies:
"Jeg havde to kæder hængende ned fra undersiden af mit skærebord, rundstokkene stukket ind i mine ruller, og derefter hængt op i kæderne - skruerne lå inde i kædens led. Der kunne hænge 6-8 ruller under bordet. Super godt system, men da mit skære bord er skrumpet, er der ikke plads til kædesystemet længere."


Måske et tilfælde af "great minds think alike" ... sådan (bare i noget større format) opbevarede jeg også butikken vat ruller i min gamle butik ... . Der hang de store vatruller oppe under lofte i kæder efter samme system ... ja, den hvor der IKKE var skrå vægge ;-) 

Susanne fra Tappernøje kommer også med et smart råd til opbevaring af vat ... som også kan bruges på de mindre værelser:"Mit smarte er en rondel fra ikea Koster 30 kr."

Flere har skrevet en længere mail med beskrivelser af flere forskellige gode praktiske ting og møbler og div. gode råd til indretning af et syværelse.

Her skriver f.eks. Jytte Jensen:
I dit syværelse sørg for at have gode højtalere med en afspilningsdims tilsluttet, så du kan høre lydbøger, nyheder, musik mm.
Et elektrisk hævesænkebord, så du til en hver tid, kan få bordet i den højde, du har brug."


Tak Jytte ... musik, det var faktisk ikke noget jeg havde tænkt over!

Karin Lind skriver:
"vil ikke vise foto af mit syrum, det er ike færdigt og bliver brugt som "lager"rum...
Men, mine tips/råd/ønske: lyst værelse med stort skære/klippebord, gerne midt i rummet så der er plads til at gå rundt om det og med hylder/skuffer under bordpladen. IKEA har nogle fine muligheder
Rigeligt med reoler,med kasser opbevarings muligheder, alle mine kasser er gennemsigtige så det er let at få et overblik.
Sybord i en fornuftig størrelse.
Ophæng på væg til de ting man skal have ved hånden, sakse/linealer osv
Og gode lysforhold/lamper og gerne en god udsigt fra vinduet.
En behagelig lænestol til lidt håndsyning og til at læse i bøger/blade.
Måske en pc eller tv, hvis du er til det.
En "stof" væg til at hænge blokke der ikke er færdige, og stadig skal pusles rundt.
Jeg har et lille bordstaffeli, der passer til en blok,så jeg kan nyde synet eller videre udvikle blokken, det pynter på et sybord
Håber du kan bruge lidt af ovenstående til dit nye syværelse."
Tak Karin, mange gode råd at hente her ...

Endelig skriver Susanne Jacobsen:
"Det vigtigste i sådan et rum?
Helt klart en ekstra stol, så man kan dele syglæden med andre"


Et enkelt ... men virkelig godt råd synes jeg. Jeg har allerede haft fornøjelsen af at have besøg på mit nye syværelse to gange, selvom det ikke er helt klart til at modtage besøg endnu ... og det var superhyggeligt.

Men, kære bloglæsere ... kan I se at jeg er kommet på en opgave her???
Hvilke 3 råd er de bedste?
Jeg har et par favoritter, men vil I hjælpe mig med og komme med jeres mening?

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.