Ugens Darling - Dear Jane

Slået op af Helene Juul den

Ja, så har man set det med er der måske nogen, der vil sige!?!?!?
Ugens Darling  er nemlig Jane Stickle quilten, også kendt under navnet "Dear Jane" fra 1863. Jeg har nemlig mere end én gang udtalt at jeg ALDRIG skal sy en Dear Jane ... og at jeg synes at denne antikke quilt er mere speciel end den er køn - og at der er SÅ MANGE andre antikke quilts jeg hellere ville kopiere end denne (og det er ikke nødvendigt at spamme min mailbox for at overbevise mig om andet for jeg skifter IKKE mening). En holdning som jeg før har oplevet har både oprørt og irriteret andre (især DJ'ere), da jeg jo ELSKER reprostoffer i en sådan grad, at jeg har bygget min forretning op over disse.

Jeg kan dog ikke benægte at quilten har en vis fascination. Jeg har ejet bogen siden den udkom ... og jeg indrømmer da også at jeg har syet mere end én DJ-blok i ny og næ ... især til blokbytter mm, men aldrig i orignalstørrelsen (som da vist nok er 4", ja se ... det ved jeg ikke engang præcis). Jeg har også tidligere (næsten i protest) lavet en BOM, som jeg kaldte "Not Nearly as Insane as Jane" idet den var en blanding af DJ-blokke og Nearly Insane blokke ... blot i mere human størrelse (30x30 cm).

Jane Stickle quilten, 1863
Quilten befinder sig på Bennington Museum i Vermont, USA
 
Quiltens kendes under navnet "Dear Jane". Det er quilter og forfatter Brenda Papapdakis, der har navngivet den således ifbm. den bog hun har udgivet af samme navn
 
Bogen har været udsolgt i butikken, men jeg har lige fået et par eksemplarer ind igen, til Dkk 229,-
 
I starten af 1990érne blev Brenda Papadakis inspireret af denne quilt og begyndte at tegne den op ud fra et billede i en bog. Senere fik hun lov til at besøge museet og tegne. En tegning førte til flere ... og til en udpræget fascination af denne spcielle quilt og kvinden bag den. Brenda begyndte at skrive små breve til Jane Stickle, deraf titlen "Dear Jane" ("Kære Jane") på bogen som udkom i 1999 og nu er solgt i mere end 1 million eksemplarer! 
Brenda kalder den orginale Jane Stickle quilt for ”moderquilten” og alle andre quilts syet efter denne for ”Baby Janes”. Når man har syet sin første DJ-blok er man officielt en ”Dear Janer”, en ”stickler” eller en Janiac (inspireret af ordet ”maniack”, hvilket betyder ”manisk” … og manisk (eller besat) er netop det som MANGE bliver af denne quilt. Når de først får startet er der ingen vej tilbage ;-)

Brenda har en lavet en hjemmeside , hvor man finder en masse information og tips og tricks, bl.a. til hvilke metoder der fungerer bedst til hvilke blokke.


I den forløbene uge har en ny Dear Jane gruppe set lyset her i det Østjyske ... og nej, jeg er ikke med ... jeg lægger "blot" hus til ;-)

Men, jeg glæder mig rigtig meget til at følge tøsernes rejse med denne helt særlige quilt og vil nyde at se dem "tage livtag" med de mange teknikker og blokke. Gruppen inkluderer en del non-blogger, men også nogle af de bloggere, som I sikkert kender. Maria har allerede vist både sine stoffer og det layout hun tænker til sin version. Det samme har Sanne.

Hanne er nu også officielt "en stickler" ... eller "en Dear Janer", som man må kalde sig, når man har syet sin allerføste DJ-blok. Berit tænker at farvekoordinere sin og "kun" bruge pink, røde og evt. violette reprostoffer. Kari havde et par kasser blandet 1800-tals repro-stoffer med, "rester" fra div. BOMS og abonnementer hun har købt hos mig. Hun bad mig kigge kritisk på dem alle - og der var kun ét enkelt stof som ikke fandt nåde, så hun kan bare gå i gang. Karina er også med - og én ting er sikkert, hun kommer nok ikke til at sy den i repro-stoffer ... men måske kan DJ få lidt gang i hendes blog igen??? ;-)

Dear Jane holdet inkluderer desuden Inge og non-bloggerne Karin, Elisabeth, Anne Mette, Susanne og Henriette, der alle på nær Henriette også vil sy i 1800-tals repro-stoffer, mange af dem så nøjagtig som mulig efter originalen. Henriette er allerede godt igang med sin version. Den bliver helt anderledes, da den syes i Liberty stoffer.  En flok herlige damer allesammen ... håber ikke jeg har glemt nogen ;-)


Jeg har udskrevet en lille konkurrence blandt DJ-damerne om at finde på det sjoveste/fineste/mest unikke og rammende navn for deres/vores lille DJ-gruppe, og når det er sket, så laver Maria en blog til os, så vi kan dele vores erfaringer projektet med jer ... og forhåbentlig vise jer en masse fine DJ-blokke.

Do You Dear Jane?

Har du også lyst til at give dig i kast med Dear Jane quilten har jeg faktisk 6 forskellige stoffer fra Brenda Papadakis kollektion "Dear Jane II" fra Windham.

 
Meterpris Dkk 149,- (men jeg skærer selvfølgelig mindre stykker, helt ned til 10 cm)
 
De er ikke kommet på ud i onlinebutikken endnu, men send mig en mail, hvis du er interesseret ... og så kommer de ellers snart på hjemmesiden ;-)

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.