#TextMeMiniquiltSwap

Slået op af Helene Juul den

I patchwork-sprog er "en swap" = det at bytte blokke, quilts eller andet man har syet. Jeg har i min tid været sammen med i rigtig mange swaps. Jeg har også i flere omgange selv været swap-mama/værtinde for diverse swaps, første gang for 15 år siden i år 2000. Det kan man læse mere om på min hjemmeside (beklager der er vist ikke nogle af links'ne der virker).

Men her i år har jeg for første gang deltaget i en swap på Instagram. Den hed #TextMeMiniquiltSwap og reglerne for denne swap var at man skulle sy en miniquilt (på max. 24"). Quilten skulle indeholde mindst 2 stoffer med tekststof (tal/bogstaver) og så skulle man ellers sy den efter bedste evner ifht. de ønsker som ens partner havde. Vi var hver især blevet tildelt en partner og denne partner havde på forhånd udfyldt et skema med hvad de godt kunne lide (eller ikke lide) af farver, stoffer, designere, stilarter mm.. Vi havde desuden alle sammen pligt til at lægge diverse inspirationskollager ud med billeder på vores instagram konto således at vi på den måde kunne "stalke" vores partner og tilpasse vores projekt således at man så vidt muligt kunne lave noget, der ville falde i god smag hos modtageren.

Den partner jeg havde fået tildelt (Jane i Las Vegas, USA) havde således fået tildelt en anden partner, så det er altså ikke et bytte, hvor man bytter "lige over" og på den måde bliver det jo ekstra spændende. I dette bytte skulle man ud over sin miniquilt også sende en anden, gerne hjemmelavet gave og det var også tilladt at vedlægge små gaver for max. $10.

Jeg kunne godt mærke at den gamle velkendte spænding fra andre swaps hurtigt meldte sig ... ikke en spænding, der så meget handlede om, hvad jeg mon ville få ud af dette ... nærmere en spænding ifht. hvad min partner mon ville sige til det, som jeg lavede til hende. Jeg var blevet tildelt en partner, der er meget til moderne quilts og som især er glad for designeren Alison Glass' meget farvedemættede stoffer. Jeg har et par stykker i butikken, men det var slet ikke nok til den idé jeg havde, så jeg måtte have fat i min veninde Maria Harrits, som også er meget glad for Alison Glass og efterhånden har et ret fint udvalg. Hun skar en stak små kvadrater, som jeg så kunne supplere med stof fra min egen stash.

Uden at afsløre overfor vores partner har vi undervejs skulle vise små "smagsprøver" på det vi var i gang med ... også for at finde ud af, om vi mon var på rette vej.

Et af de billeder jeg viste undervis var dette
 
 
Og den respons jeg modtog på dette - fra både min partner (der jo ikke vidste at det var til hende) og fra mange andre, gav mig modet til at fortsættte. Humlen ved disse swaps er at det kræver lidt "stærke nerver" synes jeg. Jeg bliver i allefald altid nervøs om det er "godt nok" det jeg laver, men da Jane var meget begejstret, kløede jeg på.
 
Min quilt er om ikke 100% håndlavet ... så dog næsten. Hexagonerne er syet over pap. De er blevet applikeret på bundstoffet i hånden på dette fine textstof ... og quilten er desuden blevet quiltet i hånden med Aurifil 12wt tråd i regnbuens farver.
 
 
og her er et billede af den færdige quilt

foto af abmmodel
 
Her er et billede af quiltens bagside ... som også er et sjovt "tekststof" (= map of Chicago's Metro) sammen med de ekstra små gaver fra mig ... alle pakket ind i forskellige former for tekststof.  
 
 
Jane's pakker klar til at sende til USA
 
 
Jeg var lidt i bekneb med tiden så jeg kunne ikke nå at sy en ekstra gave og hentede derfor en lille model fra butikken (syet af Maria), en lille holder i form af en cupcake til f.eks. en mp3 afspiller, her dog indeholdende en lille saks ... og oven i købet også lavet af tekststof.
 
Jeg var jo også selv blevet tildelt en partner ... og jeg havde et par personer i søgelyset som mulige kandidater, da der var et par quiltere fra især Australien og England, der var begyndt at følge min Instagram konto og like og kommentere en del. Og jeg kiggede rundt og kommenterede og likede lige så meget tilbage, for at prøve at indikere overfor min hemmelige partner om jeg kunne lide det jeg så.
 
Jeg havde skrevet til min partner at jeg kunne lide både det moderne og det traditionelle. At mine favoritdesignere/stofproducenter var Denyse Schmidt, Cotton & Steel og Lotta Jansdotter og at jeg kunne lide "low volume". Som ekstra hjemmesyet gave skrev jeg at jeg ville blive glad for "noget" med lyslås, da jeg selv er en tæppepige og aldrig har syet en lynlås i ... og at jeg kunne lide chokolade ;-)
 
Der var flere af deltagerne i min gruppe, som indkøbte stoffer, der passede til mine ønsker, men det var svært for mig at gætte præcis hvem af dem, som var MIN partner.
 
Endelig en dag ankom der en pakke ... fra Australien
 
 
Pakken indeholdte denne FINE log cabin quilt syet med en blanding af Denyse Schmidt stoffer og Cotton & Steel på den mørke side og div. low volume stoffer på den anden side.
 
 
Quilten var maskinquiltet meget tæt og meget fint i et geometrisk mønster
 
 
Her ser du bagsiden
 
 
 
og den fine label min partner (og navnesøster) Helen havde lavet, også på et Denyse Schmidt stof
 
 
Den ekstra hjemmesyede gave var denne FANTASTISKE Byonic Gear Bag syet i stoffer fra en af mine andre favoritdesignere Lotta Jansdotter
 
 
Og den indeholdte hele 4 lynlåse!
 
 
og bemærk lige de mange smarte detaljer
 
 
... og sidst men ikke mindst ... i de 3 lommer lå der chokolade ... hvilket betød at jeg havde fået ALLE mine ønsker opfyldt :-)
 
 
Jane blev superglad for min pakke ... og jeg blev mindst lige så glad for den pakke jeg modtog fra Helen
 
... og nu er jeg allerede i gang med min næste Instagram Swap. Den hedder #LoveWinsMiniSwap og er kommet i stand i forbindelse med at man i USA's højesteret her i sommers vedtog den 14. tilføjelse til USA's Grundlov, der handler om at 2 mennesker af samme køn har de samme rettigheder som andre ifht. at kunne indgå ægteskab. En milesten i USA's historie. Læs evt. mere her
 
Da bevægelsen bag kampen for bøsser og lesbiskes rettigheder er en regnbue, er temaet slået an i denne swap rent farvemæssigt.
 
Min partner har ikke været så flink til at lave en inspirationsmosaik men skriver at hun kan lide pastelfarver og pink og at hun kan lide hjerter og blomster. Min første tanke var at lave hexagonblomster i 1930er repros, men den forkastede jeg igen, da jeg jo lige HAR lavet noget med hexagoner. Nu har jeg nok mere lyst til at lave noget med hjerter. Præcis hvad ved jeg ikke. Jeg skal dog se at få lidt fart på synålen, da quilten skal sendes 25. september!
 
Mere om dette bytte en anden gang!

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.