Repro-abonnement 2013

Slået op af Helene Juul den

Som nogen af jer måske har set på Wenches blog er vi så småt ved at være klar til udsendelse af årets første abonnementspakke ... nogen af os måske mere klar end andre ;-)

Her kom der lige en tøse-sy-weekend og et BOM kursus i vejen, så mine repropakker er altså ikke helt klar endnu, men jeg regner med at de bliver det i løbet af ugen.

Vi har kørt dette abonnement siden 2004 og er nu kommet til pakke nr 39 i rækken, og i begynnelsen af 2013 er temaet dukke-/barnequilts!
I hver pakke er der ca 1,8meter reproduktionstoffer, samt en tekst og et mønster til en dukkequilt! Vi har udarbejdet nye mønster for at genskabe tidligere tiders søde små dukketepper. Men i pakkerne er der jo nok stof til større tæpper, så man kan sagtens sy flere blokke og lave større tæpper. 

Prisen for disse abonnementspakker er Dkk 259,- + porto (Dkk 35,-). Nyt fra i år er det at man skal FORUDBETALE for 3 måneder af gangen, da jeg er blevet TRÆT af at en del abonnenter enten ikke betaler eller afhenter deres pakker ... eller først betaler deres pakker, når næste pakke er klar!

Jeg har desværre ikke ledige pladser på abonnementet lige i øjeblikket, men man kan blive skrevet på venteliste. Man kan evt. kontakte Wenche hos Northern Quilts, som har ledige pladser på sit abonnement (på nær enkelte stoffer ind imellem er vores pakker og pris identiske).

Hvorfor dette tema, dukkequilts?
Og hvorfor skulle voksne kvinder overhovedet beskæftige os med at sy dukkequilts kunne man med rette spørge? Der er nu noget ved disse små quilts, der vækker den barnlige glæde i én, og det er en stor tilfredsstillelse at færdiggøre et projekt på forholdsvis kort tid. Når man syr små quilts kan man afprøve ideer til farve- og stofsammensætninger i en mindre skala, før man kaster sig over et større projekt. Det er en måde at få afprøvet alle de flotte klassiske mønstre og blokke, der findes.
 
 

Disse dukke-/miniquilts behøver jo ikke at blive brugt på en barnlig måde. Mange af dem har en størrelse der gør at de nemt kunne bruges til dækkeservietter … eller hvad med at lave en ”wall of small quilts” og bruge dem som små kunstværker på væggen?
 
billede fra bogen "Collecting American Country"
 
De materialer der er brugt til disse antikke dukkequilts kan afsløre meget om quilterens plads i det daværende samfund. En eksklusiv silke eller silkevelour quilt kan kun stamme fra en velhavende familien, hvorimod en mere “ordinær” scrap quilt kan være syet i en hvilken som helst familie.
Det er hovedageligt også sådanne antikke scrapquilts, der har inspireret os til at vælge dette emne for de næste par repro-pakker. Uanset, så er dukkequilts, antikke eller ej, rigtig søde at udstille rundt omkring i hjemmet; på et bord, på ryggen af en stol eller måske på væggen som et stykke kunst.

 
Det var denne quilt jeg viste jer bagsiden af ... årets første færdige projekt!
Inspirationen til denne kom fra en antik quilt fra ca. 1880 og farverne er double pink, indigo blå og brun ... en LÆKKER kombination.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.