Norsk Weekend, del 4/Amerikansk håndsyning med Wenche Wolff Hatling

Slået op af Helene Juul den

Lørdag den 18. juni 2011 gav norske Wenche Wolff Hatling fra Northern Quilts kursus i amerikansk håndsyning hos Helene Juul Design. 12 ivrige og lærenemme danske quiltere var mødt op for at se om de kunne overtales til at skifte deres pap ud med denne metode. Alle billeder fra kurset er naturligvis af abmmodel

Det var et meget spændende og inspirerende kursus, hvor Wenche viste mange fine modeller frem syet i denne teknik, bl.a. nogle utrolig fine blokke syet med nogle Marti Michell skabeloner.

Skabelonsættene blev selvfølgelig udsolgt denne dag ... men er bestilt hjem igen.

Det rigtige værktøj e vigtigt. En roterende skæreplade er en stor hjælp til denne teknik. Butikken har disse 14" gule Rotating Cutting Mats fra Fiskars til Dkk 279,- pr. stk.. Til amerikansk håndsyning skal man ligeledes bruge god håndsyningstråd, Wenche anbefalede Select fra YLI, hvilket også er den håndsyningstråd, som jeg anbefaler til al håndsyning og som derfor altid er på lager i mange farver. Gode lange fine tynde nåle er ligeledes et must til amerikansk håndsyning. Her anbefaler vi Jeanne Kimballs nåle, som også fåes i butikken.
Der var mange gode fif at hente hos Wenche. Her viser hun f.eks. Bodil hvordan man skal holde på nålen. Alt i alt en rigtig hyggelig dag, hvor regnen trommede på taget, mens vi sad indenfor og lærte nyt i hyggeligt selskab.
 Hvis du vil se flere billeder fra kurset, så besøg mit flickr-album!


Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.