Et lille kig bag Wolff & Juul's Repro-abonnement

Slået op af Helene Juul den

Siden august 2004 har jeg sammen med min gode veninde og kollega, norske Wenche Wolff Hatling, kørt et helt unik reproduktionsstof abonnement (i daglig tale kaldt "repro-abo"). Det helt særlige ved dette abonnement er, at vi (der sidder med mange mil imellem os, i hvert sit land) samarbejder omkring idé, produktudvikling og fremstilling af tekst og model af/til disse pakker, der udkommer ca. 4-5 gange om året.

Hver pakke indeholder 6 stk stof i 30 cms/fuld bredde af såkaldte reproduktionsstoffer (genoptryk af gamle/antikke stoffer) samt et par siders kultur-/quilte- og ikke mindst kvindehistorie og et mønster/idé-oplæg til, hvad man kan sy af stofferne. Hver pakke har sit eget tema og vi har efterhånden dækket alt i et menneskes liv; fra fødsel til død. Vi har også ofte ført tråde tilbage til Skandinavien og har i flere pakker beskæftiget os med de nordmænd, svenskere og danskere, der drog til USA for at søge lykken.

Der findes ikke meget litteratur om disse temaer på de skandinaviske sprog, og vi ved at mange af vores abonnenter er rigtig glade for disse pakker. Vi har abonnenter, der har været med fra starten i 2004! Nogle gemmer alle deres pakker fuldstændig intakte/uberørte, samler på dem som var det "frimærker", andre syr troligt hvert eneste mønster op ... og andre igen ser det blot som en fin måde at få udvidet deres repro-stash på SAMTIDIG med at de får lidt historie og nogle gode ideer, som de kan vælge at bruge eller ej.

Selv om det er arbejde, er det et "arbejde", som jeg nyder rigtig meget. Jeg kan vældig godt lide at finde på nye temaer, finde stoffer, der passer til tema og  tidsperiode og prøve at få nye ideer til, hvilke former for mønstre, der kunne egne sig til de pågældende stoffer og temaet. Wenche og jeg er gode til at dele opgaverne imellem os. Da jeg er repro-nørden af os to er det ofte mig, der finder tema og egnede stofkollektioner. Hvilke stoffer præcis vi skal bruge, enes vi nogenlunde om, selvom vi ofte ikke er helt enige. Jeg er meget til de bløde organiske former og romantiske stoffer med blomster og deslige, Wenche er meget mere "stringent" og kan lide enkle stoffer med geometriske mønstre ... og sammen er vi derfor VÆLDIG GODE (hvis jeg selv må sige det) til at udvælge den helt rigtige kombination.

Det er mig, der skribenten og skriver historiedelen, hvor Wenche oftest er den der ikke bare får ideerne til vores flotte mønstre, men også rent praktisk fører ideerne ud i livet. Det er Wenche som tegner og syr og laver syvejledning .. og så er Wenche også bare rigtig god til dette med at sætte en tekst flot op med fint layout, så det er også hende, de gør det ... og ikke mindst, så er hun den "grimme" editor, som skærer (brutalt) i min alt for lange tekst. Når jeg først går igang med at fortælle historier, så er jeg som regel ikke til at stoppe igen ... og jeg har så vanskeligt selv ved at skære i teksten. Jeg synes jo det hele er SÅ SPÆNDENDE og UUNDVÆRLIGT ;-)

Vi går med en lille drøm om engang at kunne udgive en bog om emnet ... vi har nu hele 31 spændende kapitler til bogen og 31 flotte syede modeller ... og en masse ekstra tekst, som der ikke har været plads til i vores repro-pakker, der er begrænset til 6 sider pga. portogrænser.

Vi har lige lagt sidste hånd på vores 31. repro-pakke. Hele dette år har vi i anledning af 150 året for den Amerikanske Borgerkrig (1861-65) haft fokus på denne periode i amerikansk quiltehistorie. Denne gang hedder pakken "Bag enhver stor mand står en kvinde..." og handler om de 2 præsidentfruer i Nord og Syd.

Wenche og jeg handler de samme steder og på samme tidspunkt ... men alligevel ender det ofte med, at vi ikke modtager helt de samme stoffer. Således også denne gang, hvor vi kun har 3 af de samme 6 stoffer, men så sørger vi altid for at finde alternative stoffer hver især, som passer til i farve og stil. Her er et lille smugkig på pakken og de 6 stoffer som mine abonnenter modtager denne gang:

Og her er et lille smugkig på symappen, som følger med som mønster. Det er Wenche, der har syet den ... og hun har som sagt ikke helt de samme stoffer som mig. Billedet har jeg lånt på Wenches blog.


Jeg håber der var nogle af jer, der syntes de var spændende at få et lille kig ind bag arbejdsprocessen med dette abonnement?

Og for de som evt. har læst dette og tænker, at det kunne være et abonnement for dem, så kan jeg fortælle, at jeg stort set har fyldt op på mit abonnement (jeg skal lige have ført mine lister ajour, for der er abonnenter, der ikke har betalt sidst og derfor ryger ud af abonnementet), men det er muligt at blive skrevet op på venteliste.
Wenche og jeg har en aftale om, at vi deler abonnenterne således, at hun tager de norske abonnenter og jeg de danske .. og eventuelle abonnenter fra øvrige lande, vælger selv ... men da jeg ikke pt. har plads, er evt. danske intersserede velkomne til at henvende sig til Wenche, der har ledige abonnementspladser, se evt. i Northern Quilts netbutik. Pakkerne koster NOK 259,-/Dkk 259,- + porto.

Fortsat god søndag

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.