DPF Træf / Patchworkfest i Odense Kongres Center 2018

Slået op af Helene Juul den

Den 25. & 26. august dannede Odense Kongres Center atter engang rammen for Dansk Patchwork Forenings Træf, som i år har fået navnet "Patchwork Fest".

Det var 10. år i træk at Helene Juul Design deltog!
Måske derfor jeg har følt mig så træt hele denne uge ... jeg er jo blevet 10 år ældre i samme periode ... fnis. Træffet er jo ikke bare den weekend, hvor vi sætter stand op og betjener et par tusind besøgende. Forud er gået MÅNEDERS forberedelser med at sy modeller og mange ugers skæring og pakning af stoffer og andre lækre sager vi skal have med os.

De sidste 2 weekender før Træf blev brugt i butikken og hele ugen op til Træf var først på lærerjobbet og så i butikken til langt ud på aftenen ... og mange sene aftener med sengetid langt efter midnat. Det kan mærkes. Heldigvis har jeg haft utrolig god hjælp til alle forberedelserne af de søde piger, der hjælper mig. Anne Henriksen, Bettina Herskind, Susanne Maaløe, Susanne Paysen og Maria Harrits har haft travlt med at sy en masse fine modeller.

Karin Lund Kristiansen, Nanny Brown Petersen, Connie Hansen og Susanne Paysen har været travlt beskæftiget med at skære, folde og sætte labels på hundredevis af fat quarters, pakke sykits, prismærke ... og rent fysisk pakke den halve butik ned.

Fredag 24. august ramte vi Odense ved 13-tiden. Når vi ankommer ser det nogenlunde sådan ud:Og når vi er færdige 8 timer efter ser det sådan ud:


Vi er som regel nogle af de sidste, der forlader vores stand ... men vi synes også selv, at man godt kan se, at vi har arbejdet hårdt på at få det til at se godt ud ;-)


Til venstre ser man lige et lille udsnit af Circle of Sisters af Karen Styles og Oldemor versionen af min 3 Generations of Scraps BOM fra 2017, som jeg fik færdig her i sommers, da søde Tove Gyldenløve syede min løse blokke sammen til en top for mig :-)
Den er blevet smukt longarmquiltet af Karina Sloth Hansen 


Her er et par af de nye repro-modeller, som Bettina har syet for mig; Jet-Set Sewing Station, Handy Huswif samt 2 gratis mønstre (mere om dem i et andet blog-indlæg)


Dear Jane kits til EPP/håndsyning over pap


Rødt og hvidt er altid smukt. Her er det en ny model "Red Leter Day" quilt syet af Susanne Paysen og longarmquiltet af Trudi Wood, UK


Butikkens version af Victoria Findlay Wolfe's "Star Storm" vagte begejstring beundring. Den er syet af Susanne Paysen og flot longarmquiltet af Brenda Sanders 


Vi medbragte alle butikkens Tula Pink stoffer, da de var brugt til rigtig mange modeller ... bla. til nogle af de flotte Brimfield puder


Violet Craft's "The Wolf Abstractions Quilt" var et andet populært trækplaster. Den er syet til butikken af Anne Henriksen og ruler-quiltet af Maria Harrits


I hjørnet kan man lige skimte en af de modeller som Suanne Maaløe har syet til butikken. De er af en ny ung fremadstormende designer, Then Came June, hvis enkle minimalistiske stil passer fint til Susannes egen stil og gør sig flot i kona cottons. De er ikke kommet i butikken endnu, men det kommer.

De supersøde bamser fra "Bjoern Bear" mønstret af Elizabeth Hartman er syet og quiltet for butikken af Maria Harrits. Det er muligt at købe en stofpakke med de fat quarters, jeg har valgt til quilten ... og den kan naturligvis bruges til at sy denne quilt (så mangler du blot bundstof, bagside og lukkekant) ... eller præcis hvad du vil ;-)


Vores populære Tula-hjørne med den søde "Patch The Pussy Cat" og "Digger & Dixie", som var nogle af vores mest populære mønstre (og dermed desværre midlertidig udsolgt)

Demos lørdag


Lørdag formiddag havde jeg Berit Elmkvist Kristiansen til at sidde og vise håndapplikation
Det var der stor interesse for. Det har vi også bemærket idet Berits applikationshold her i efteråret er fuldstændig fyldt op.


Berit sad og arbejdede på et af Kim McLean's flotte mønstre Den smarte spoletaske du ser er er ikke et af vores mønstre. Det kan fåes ved min kollegaer Den Lille Lade

Lørdag eftermiddag var det Marias tur til at lave demo. Vi besluttede at Maria skulle vise, hvordan man fuzzy-cutter/mønstersøger idet det var blevet gjort på mange af de fine modeller vi havde med.


Her er Maria ved at "gennemhulle" et fint Tula stof for at lave en Brimfield blok
Denne fine Mega Lucy Boston pude, også syet i Tula stof, er en af Marias modeller til Træf. Både stof og pap kan fåes i butikken


Brimfield puden her, også i Tula stof er syet op af Susanne Paysen. Sanne har også benyttet sig af fuzzy-cutting for at skabe sjove effekter.


Demos søndag


Søndag stod Susanne Paysen for hele 2 demos, da Susanne Maaløes symaskine desværre var gået kaput. Hun skulle ellers have siddet og vist lidt maskinquilt.

Sanne var heldigvis frisk på at træde til og vi lavede en improviseret demo. Sanne viste det smarte Applikationspapir (som jo så nåede at blive HELT UDSOLGT). Friske forsyninger er bestilt ;-)
Hygge "Behind the scenes"

Som jeg skrev tidligere så er dette 10. år i træk at jeg og butikken er på Træf. Jeg har haft "en hård kerne" af søde piger med mig stort set alle årene. En af de rigtig hårde er søde Karin, der i årevis har brugt en uge af sin sommerferie på først at være med til alle forberedelserne med at pakke butikken ned ... og dernæst er vores allesammens "mor" hele weekenden.


Hun kører "Karin's Dinér Transportable" fra parkeringspladsen. De senere år har vi lejet en lidt større bil ... hvor vi faktisk kan rykke ind, hvis det skulle regne - men Karin er beredt til enhver situation og alt slags vejr. Hun har både parasol og paraplyer med og sørger for at dække fint op med dug til os ... og så skiftes vi til at gå ud til hende og holde pause. 


Hun smører lækre sandwiches af (naturligvis hjemmebagte) boller og det er skønt lige at komme ud og lidt væk fra den travle stand. Her er det Nanny, Karin's søde datter, der får lidt at spise. Nanny har lige som sin mor været med på Træf i 9 år ... så de har først jubilæum næste år ;-)

Når sidste mand (jep ... det er altid chefen her ;-) har været til frokost, så starter tøserne forfra med at gå ud til kaffepause, hvor der heller ikke mangler noget i form af kager og søde sager!

Om aftenen hygger vi - som regel på en B&B eller i et sommerhus i lokalområdet. Denne gang måtte vi helt til Dalby i et dog hyggeligt sommerhus. 

Karin hygger også her om os med lækker mad ... altid 3 retter. Jeg glemte at fotografere forretten, men den var lækker; tun musse med rejer og hårdkogte æg.

Til hovedret fik vi koteletter i fad med masser af grønsager samt ris og spidskålssalat


og til dessert en super lækker koldskålspanacotta med friske hindbær og jordbær


En opskrift som søde Anne-Mette havde hvisket Karin i øret ... mums ;-)

Efter maden vores obligatoriske pakkeleg


altid en smule improviseret indpakning, da det meste af det er noget vi har købt på Træf ... og ikke i min butik, for det er jo ikke så sjovt ;-)

Som I sikkert fornemmer en både arbejdssom men også rigtig hyggelig weekend. 

Amatørbillederne her står jeg selv for, men husfotografen kiggede forbi lørdag formiddag og tog mange skønne stemningsbilleder fra Helene Juul Designs stand. De ligger i butikkens flickr-album

Dette var en ord- og billederig blogpost ... håber I gad at læse den til ende :-)

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.