Briemfield Block - ny BOM til håndsyning over pap

Slået op af Helene Juul den

¨kære kunder og andet godtfolk
Godt nytår og velkommen til 2018

Så er det blevet tid til at løfte sløret for årets håndsyning over pap BOM!
I år har jeg ikke selv tegnet og designet ... for i efteråret fik jeg via instagram øje på en rigtig spændende blok, The Brimfield Block og tæppet syet af det.

The Brimfield Quilt
str. 47" x 61" (ca. 120 x 155 cm)

Mønster af Kim Martucci & Nisha Bouri


De 2 designere Kim og Nisha er veninder. De kan lide at gå på loppemarked og i antikbutikker sammen. I  fandt en for dem ukendt blok på et loppemarked.

Den originale blok som Kim og Nisha fandt, ca 1925-30


Blokken er faktisk en traditionel blok, bedre kendt under navnet "Friendship Ring". Se billedet herunder som jeg har lånt på instagram hos @buttoncounter som har fundet et andet vintage eksemplar af blokken sammen med et mønster på blokken.Veninderne gik straks igang med at reproducere blokken og sy deres egen moderne version (som I ser her øverst i indlægget) ... og dannede deres firma Brimfield Awakening med det formål at give nyt liv til det man på engelsk kalder for "orphan blocks" = forældreløse blokke.

Den originale blok er syet i hånden over pap og applikeret på et bundstof - og således har Kim og Nisha også tænkt deres moderne version. De har dog maskinapplikeret deres blok ned på bundstoffet. Til formålet har i samarbejde med det kendte amerikanske firma Paperpiecers fået udviklet en pakke med udstandset pap samt akrylskabeloner til at skære og evt. "fuzzy-cutte" efter (at fuzzy-cutte er at udsøge sig bestemte motiver på stoffet).De opmærksomme har måske bemærket at papskabelonerne har en perforering, således at "husene" kan deles i 2 for et ekstra scrappy look, ligesom på originalen. Klik her for at se en lille video, der viser dette.  Dette har jeg dog ikke valgt at gøre på butikkens version. 

Jeg har fulgt damerne siden de i september kom på Instagram (søg @brimfieldawakening på Instagram for at finde dem) -  og vidste med det samme, at dette skulle være min næste månedsblok til syning i hånden over pap. Jeg har dog været ret meget i tvivl om, hvilke stoffer, jeg skulle sy den op i ... og om jeg skulle tilbyde mere end én mulighed, da denne blok indbyder til så mange forskellige muligheder; lav evt. en google søgning og se mange fine eksempler!

Jeg besluttede mig dog til sidst for at sy butikkens version op i Denyse Schmidt stoffer; absolut min favoritdesigner. Denyse er inspireret af vintage og retro ... og måske derfor elsker jeg hendes stoffer så meget. Hun blander gerne og ofte flere årtiers design udtryk og farver i sine kollektioner - og jeg har altid haft et pænt udvalg af dem i butikken og bruger dem så ofte i mine designs som jeg kan.

For at give blokkene et moderne udtryk har jeg valgt at mit bundstof skal være Essex Linen i farven Charcoal. Herunder ser I den første blok, som abonnenterne af denne BOM skal sy. Bemærk; blokken ligger løst på underlaget og er således ikke applikeret ned på baggrundsstoffet endnu.


Og her er et par snigkig på endnu et par blokke, så man fornemmer lidt mere af, hvordan projektet kommer til at se ud. Som man kan se, så bliver det et scrappy projekt; 4 nye stoffer til hver blok. Alle Denyse stoffer med et par få undtagelser.
Quilten består af 12 stk Brimfield blokke på str. 14" x 14" (ca. 35,5 x 35,5 cm).

BOM'en vil gå over 12 månder; med start i slut januar og sidste pakke i slutningen af december 2018. Hver måned skal du således sy 1 blok.


Pris, 1. pakke Dkk 1210,- + evt. porto

I første pakke modtager du:
  • Brimfield mønster (engelsk) + min danske vejledning
  • Pap til hele quilten
  • En æske med akrylskabeloner til at skære efter (dog IKKE skabelon til midten, da vi ikke skal have motivstof i midten, men lader baggrundsstoffet kigget igennem som på originalen)
  • 4 forskellige stoffer til 1. blok; ialt 60 cm
  • 2,5 m Essex linen baggrundsstof

Pris for 2.-12. pakke Dkk 95,- pr. stk + evt. porto

I de næste 11 pakker modtager du nyt stof hver gang, ialt lidt mere end 7 meter. 


Den samlede pris på tæppet bliver i alt Dkk 2255,-
BEMÆRK: Hvis du evt. ønsker at betale hele BOM-projektet forude, får du 10% rabat!


Det er naturligvis også muligt at deltage i denne BOM og bare købe mønster alene og sy i egne stoffer.

Pris for mønster alene, Dkk 109,- 

Pris for pose med pap til alle 12 blokke, Dkk 399,-

Pris for æske med skabeloner (Fat House, Small House, Tall House + Orange Peel), Dkk 185,-

Pris for Add-on skabelon til midten, hvis du ønsker et motivstof her, Dkk 75,-

Hertil kommer naturligvis porto

BEMÆRK:
Husk at du skal bestille disse ting, hvis du vil være sikker på at jeg har dem hjemme til dig!

Er du interesseret i at deltage i denne BOM, så kan du tilmelde dig pr. mail til helene@helenejuul.dk
Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.