At hækle ... eller ej

Slået op af Helene Juul den

Måske er det en brist i min opdragelse ... og jeg er da også lidt flov over at indrømme det ... men jeg hverken strikker eller hækler. Jeg har strikket en smule som barn sammen med min mormor (husker udemærket hvor svært det var at slide de 2 strikkepinde fra hinanden, så stramt strikkede jeg), men hækle har jeg aldrig lært. Det synes folk åbenbart er UNDERLIGT, når man er håndarbejdslærer, men jeg er broderiuddannet (og under broderi ligger stort set alt, der kan syes i hånden) og har altså aldrig været en garnpige ... eller en hestepige for den sags skyld ;-)

Jeg har dog altid været facineret af garn og de mønstre, man kan lave med det - det minder jo en del om det at sy patchwork... og jeg elsker at kigge på strikkegarn ... og her i min Vinterferie fik jeg lyst til at lære at hækle, så jeg skrev til en af mine søde veninder, Maria, om hun kunne lære mig det. Det kunne hun ... og hun har blogget om det her ;-)

Lysten opstod fordi jeg så disse skønne Bedstemorfirkanter hos Mia

En hyggelig lørdag eftermiddag sammen med Maria ... og udstyret med et par siders hurtig nedskrevne instruktioner og tegniner og forskellige hækleprøver, så var jeg klar. Jeg tænkte at jeg jo kunne starte med at hækle mig en lille krusbrik. Sådan nogle har jeg i patchwork - og det ville (forhåbentlig) ikke være en uoverkommelig opgave. Vi har ikke en strikkebutik lige i nærheden, så jeg var i vores lokale Brugsen og fandt både hæklenål og bomuldsgarn i flotte farver der - meget lig Mias farver herover.

I går aftes fik jeg så hæklet den første firkant

Ja ja ... den er da ikke perfekt, men det jo først forsøg og den kan da godt bruges til en kaffebrik. Albert ville også have én, så i dag var jeg endnu en  tur i Brugsen og købe lidt flere farver, så han også kunne få sin helt egen bedstemor kaffebrik.

Ja ja ... lidt vind og skæve er de og jeg har muligvis brug for en mindre hæklenål? Men, det er da et fint første forsøg ... og nu drømmer jeg så om et tæppe. Der er jo nogen, der ikke kender egne begrænsninger ... ha ha ha.

Jeg havde besvær med at huske, hvordan man slog op til sin firkant ... og kunne ikke tyde Marias skriblerier, men fandt stor nytte i denne video fra Youtube

Nu er vinterferien slut for mit vedkommende og hverdagen starter med et BRAG af en arbejdsuge ... med bl.a. hele 3 møder på jobbet :-(
Men, nu vil jeg klemme den sidste rest af hygge ud af denne søndagsaften og gøre mig mentalt klar til ugen, der kommer. Måske ses vi i butikken, der har åbent som den plejer onsdag kl. 10-13, fredag kl. 15-17.0 og lørdag kl. 10-13. I morgen mandag er der fuldt hus i butikken til patchwork café - det bliver sikkert hyggeligt.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.