Ugens Darling - Kaffe Fasset

Slået op af Helene Juul den

Kaffe Fasset er født i Californien i USA i 1937 og er det man kan kalde en rigtig multi-kunstner. Han er mest kendt for sine farve- og fantsifulde designs indenfor dekorativ kunst og kundsthåndværk; strik, broderi, patchwork, keramik mm. Men i virkeligheden startede han sin karriere som kunstmaler.  Som 19-årig modtog han et stipendium til ”The School of the Museum of Fine Arts” i Boston, men forlod kort efter skolen for at male i London, hvortil han flyttede permanent i 1964.

billedet lånt her

Kaffe Fasset’s arbejder tiltrak sig fra start af stor interesse og i 1988 udstillede han på Victoria og Albert muset i London. Det var allerførste gang at en nulevende tekstil-kunstner udstillede på dette museum og denne udstilling turnerede senere rundt til 9 forskellige lande. Jeg formoder at det var denne eller en del af denne udstilling, som jeg selv besøgte i slutningen af 1990’erne i Frederiksberg Have i København. Jeg blev FULDSTÆNDIG slået omkuld, kan jeg huske. Senere har jeg også selv besøgt Victoria og Albert Museet og kan godt forstå, hvorfor Kaffe Fasset som nyankommen til London blev så fascineret og inspireret af dette museum, som er en guldgrube for historie- og tekstil-interesserede.
Kaffe Fassets indtog i den tekstile verden blev via strik. Jeg mindes at have læst i en af hans bøger, at han på en tog tur igennem England blev fascineret af at studere en dame, som sad og strikkede. Måden som garnerner og de lækre farver langsomt men sikkert ændrede karakter og sturktur og blev til et stykke færdigt og anvendeligt tekstil facinerede ham så meget at han straks uden større viden om strik, kastede sig ud i selv at prøve at strikke … og det blev så starten på en lang kærlighedsaffære og karriere indenfor strikkeverden, som ikke er slut endnu.
billedet lånt her
Jeg må indrømme, at jeg selv først opdagede Kaffe Fasset, da han begyndte at brodere … og mener i dag at kunne takke ham for, at jeg overhovedet blev håndarbejdslærer. Især hans fantastiske canvas needlepoint broderier af kålhoveder og den slags overbeviste mig om, at det var broderiet, der var mit kald her i livet. Da Kaffe Fasset på nogenlunde sammetid også kastede sig over patchwork var der ikke mere nogen tvivl i mit sind.

billedet lånt her

Da jeg så begyndte på Håndarbejdets Fremmes Seminarium og fandt ud af at 90% af vores pensum var de gamle hvide hedebo broderier og at disse ”kulørte og moderne” broderier fra Kaffe-manden ikke blev regnet for noget videre i det gamle agtværdige hus, ja … det var jo så bare sådan det var. Men, jeg lovede ofte mig selv, når jeg sad og brodere hvidt-hvidt-hvidt med små svedige hænder, at når jeg kom ”udenfor murerne” og blev en stor pige og håndabrejdslærer, SÅ SKULLE DER MERE KULØR PÅ .. a la Kaffe Fasset. Drømte om at brodere et gulvtæppe a la dette ... men det er måske lidt "for meget"??? ;-)
billedet lånt her
Kaffe Fasset har skrevet mere end 30 bøger og i en alder af 75 år er han ”still going strong”; designer og syr og strikker på livet løs og har de senere år også haft nok at gøre med at rejse verden rundt og undervise. Han er hoveddesigneren hos Westminster Fabrics, en division af Rowan, for hvem han også designer strikkegarn og tråd for.billedet lånt her

Privat deler han sin tilværelse med partner og studio manager Brandon Mably, der ligeledes designer stof for Westminster Fabrics.
billedet lånt her
 
Hør Kaffe Fasset selv fortælle om sit liv med tekstiler på denne YouTube video
Jeg ELSKER Kaffe Fasset's (og de andre dygtige designere hos westminster/Rowan) stoffer og har efterhånden fået et pænt udvalg i butikken. Se bl.a. på stemningsbillederne fra butikken her .... men nu har jeg taget en meget rask beslutning, selvom det skærer lidt i hjertet.
For at få plads til flere af de stoffer, der dog ligger mit hjerte nærmest, reproduktionsstofferne, har jeg besluttet mig for at sælge ud af mine Kaffe Fasset stoffer!!!
I morgen, søndag den 4/11 2012 har butikken EKSTRAORDINÆRT åbent fra kl. 13-16,  og her starter et TOTAL OPHØRS UDSALG af Kaffe Fasset/Rowan stoffer. Stofferne koster Dkk 95,- pr. meter og MINDSTESALG er 1 meter af hvert print. Der er ekstra rabat ved storkøb = 10 meter (assorterede) KF-stoffer for bare Dkk 800,-. Se udvalget af stoffer på hjemmesiden.
Tilbuddet gælder så længe lager haves ... og vi tager naturligvis forbehold for evt. udsolgte stoffer. Det kommer nok til at gå så stærkt at jeg ikke får tid til at opdatere hjemmesiden undervejs. Det er naturligvis også muligt at bestille i netbutikken, men disse ordre bliver først ekspederet EFTER lukketid søndag og bliver taget i den rækkefølge de er tikket ind i mailboksen (spar dig at sende bestillingen før søndag!).
Og når man så har fået købt sig en masse flotte nye KF-stoffer ... hvad skal man så bruge dem til??? Måske et flot tæppe som dette?

Fundet på bloggen ”Exuberantcolor”, hvor du kan se en masse flotte quilts syet med Kaffe Fassets stoffer

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.