Sofahjørnehygge

Slået op af Helene Juul den

I dag har været en rigtig dag i sofa-hjørne-hyggens-tegn. Jeg havde fri fra arbejde, men var alt for træt og uoplagt til at finde et sytøj frem. Så er det indimellem rart at putte i sofaen med en quilt og lidt dejligt og inspirerende læsestof. Her kan du se, hvad jeg bl.a. har hygget mig med:
Fra venstre An Moonen's bog "A History of Dutch Quilts", som udkom kort før årsskiftet 2010/2011. Det var julegaven til mig selv ... og jeg er oven i købet så heldig, at jeg har fået et eksemplar signeret af forfatteren. Uha, hvor blev jeg glad, da jeg for et par år siden læste, at An Moonen havde planer om at få udgivet sin bog om antikke hollandske quilts på engelsk. Bogen har hidtil udelukkende kunne fåes på hollandsk ... og var forøvrigt udsolgt fra forlaget, da jeg blev opmærksom på den. Det er allerede ved at blive min ynglingsbog - og jeg har en fornemmelse for at alle der interesserer sig for quilthistorie vil elske denne bog. Er du interesseret, kan du læse mere her.
Bogen til højre er "A Path to the Civil War, Aurelia's journey quilt" .  2011 er 150-året for udbruddet af den amerikanske borgerkrig - og denne bog er med at markere denne begivenhed. Bogen er en "lækkerbidsken" for de af os, der godt kan lide at syning og historie går hånd i hånd. Der er små historiske tekststykker om borgerkrigen blandet med mønstre og instruktion på quiltens 44 blokke samt naturligvis monteringsvejledning. Begge bøger er at finde blandt butikkens mere end 30 forskellige bogtitler.
Romanen "Dødebogen" er af en af mine ynglings-krimi-forfattere, Patricia Cornwell. Jeg har alle hendes bøger om retsmedicineren Kay Scarpetta ... eller det troede jeg, jeg havde. Kort før jul opdagede jeg, at denne, der var udkommet i 2007, var smuttet for mig ... og den kom fluks på ønskesedlen. Kay Scarpetta er en rigtig sej detektiv, der ser godt ud, har en lækker mand, er en ørn i et køkken ... og fandens dygtig til sit arbejde ... altså en rigtig drømmekvinde ;-)
Men, historierne er godt skruet sammen, plottene ikke til at gennemskue (bortset fra at man ved, at det nok skal ende godt), detaljerne mange og hårrejsend, morderne utrolige ondskabsfulde og bestialske ... og bøgerne er ofte så uhyggelige, at jeg knapt tør læse dem, hvis jeg er alene hjemme. Anbefalelsesværdige altså.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.