Shoo Fly Shadows - Kona Cotton BOM fra Helene Juul Design

Slået op af Helene Juul den

kære kunder
så skriver vi jo 2019, og da jeg ved, at der altid er stor interesse for, hvad vi nu har fundet på, så vil jeg de kommende dage løfte sløret for nogle af hemmelighederne.

Jeg har (naturligvis) planlagt mere end én BOM i butikken i 2019. Både butikkens store sortiment af stof fra reproduktioner til det helt moderne og mine kunders interesser for både håndsyning og maskinsyning gør, at der er nødt til at være lidt at vælge imellem.... og som altid kan du få BOMs her, som du ikke kan i andre butikker.

Mega Shoo Fly Shadows BOM 2019

design af Helene Juul


Hos Helene Juul Design elsker vi farver og de lækre kona cottons fra Robert Kaufman. Vi har flere gange haft kona cottons BOMs og det har vi også i år. Helene har selv tegnet årets kona BOM, som hun har kaldt Mega Shoo Fly Shadows. Denne fåes i 2 forskellige udgaver; en moderne med hvid baggrund og klare/rene farver i farvehjulets farver samt en Amish version med "antik" sort igen i farvehjulets 12 farver, dog i dæmpede/"støvede" farver a la Amish folket. Du kan ligeledes vælge imellem at få instruktion til maskinsyning eller til syningen i hånden over pap. Vælger du håndsyningsversionen får du blokkene tegnet op på karton, lige til at klippe ud og sy efter.


Moderne Mega Shoo Fly Shadow BOM 2019

Str. 62” x 82” (ca. 157 x 208 cm)


Designet af Helene Juul, syet af Bettina Herskind


Dette projekt er, hvad man ville kategorisere som et ”modern traditional” design; dvs at jeg har baseret min blok på en traditionel blok, Shoo Fly, men har givet den et anderledes og moderne twist ved at give den skygger  og”blæse” den op til mega størrelse (20"x20"/50x50 cm)


I første pakke modtager I alt det bundstof I skal bruge til hele projektet og hver måned modtager I 2 stk fqs af kona cottons i 2 forskellige nuancer af én farve indtil vi er kommet igennem hele farvehjulet = 24 stk fqs. Som I kan se så starter vi her i januar med den gule blok.Mit designoplæg lægger op til at der hverken skal syes stolper imellem blokkene eller kant omkring, da dette ”look” er almindeligt indenfor ”moderne quilts”, men det er naturligvis muligt at gøre begge dele, hvis man ønsker. Dog skal man være opmærksom på at stof til dette IKKE indgår i projektet, men må tilkøbes. 


Projektet kører over 12 måneder; fra slutningen af januar til slutningen af december 2019. Hver måned skal du sy 1 blok, og når du melder dig til Mega Shoo Fly Shadows BOM får du:
 • 24 forskellige fat quarters kona cotton i farvehjulets farver (en fqs = 50x55 cm)
 • 3,5 meter bundstof  til den moderne version 
 • Dansk vejledning
Her ser du en EQ-illustration af mønsteret med hvid bundfarve

BEMÆRK: Da dette er en TEGNING er farverne ikke gengivet nøjagtigt!


Teknik: Skæring og syning i inch på symaskine 

Niveau: Let øvede - du skal have lidt erfaring i at sy blokke på maskine!PRIS for Moderne Mega Shoo fly BOM

Pris for 1. pk, Dkk 510,- + evt. porto
Du får mønster, alt bundstof og 2 fqs

Pris pr. stk for 2.-11. pk, Dkk 65,- pr stk + evt. porto
Du får mønster samt 2 fqs i hver pakke

Ialt Dkk 1225,- + evt. porto

For at tilmelde dig denne BOM, skal du gå på butikkens hjemmeside og købe 1. pakke, som så vil blive tilsendt dig i slutningen af januar. De øvrige måneder vil du modtage en faktura, hver gang vi har en pakke klar til dig (i slutningen af hver måned).

Moderne Amish Shoo Fly Shadow BOM 2019

Str. 66” x 87” (ca. 167 x 220 cm)


Designet og syet af Helene Juul

Dette projekt er, hvad man ville kategorisere som et twist på en traditionel shoo fly blok idet, at jeg har baseret min blok på en traditionel blok, Shoo Fly, men har givet den et anderledes look ved at give den skygger  og”blæse” den op til mega størrelse.


Bemærk at Amish versionen er lidt mindre end den moderne (18"x18"/ca. 45x45 cm) for at de største dele af blokken kan være på et A4 ark. Den færdige quilt er dog næsten samme størrelse, da layoutet her er mere traditionelt med stolper og en lille kant.

Projektet kører over 12 måneder; fra slutningen af januar til slutningen af december 2019. Hver måned skal du sy 1 blok, og når du melder dig til Amish Mega Shoo Fly Shadows BOM får du:
 • 24 forskellige fat quarters kona cotton i Amish farver (en fqs = 50x55 cm)
 • 4,5 meter bundstof  til Amish version 
 • Dansk vejledning + dine blokke printet på pap, lige til at klippe ud og sy efter
Her ser du en EQ-illustration af mønsteret med sort bundfarve

BEMÆRK: Da dette er en TEGNING er farverne ikke gengivet nøjagtigt!

Teknik: Håndsyning over pap

Niveau: Begynder/let øvede kan sagtens sy denne blokPRIS for Amish Mega Shoo fly BOM

Pris for 1. pk, Dkk 609,- + evt. porto
Du får mønster, alt bundstof og 2 fqs

Pris pr. stk for 2.-11. pk, Dkk 65,- pr stk + evt. porto
Du får mønster samt 2 fqs i hver pakke

Ialt Dkk 1324,- + evt. porto

For at tilmelde dig denne BOM, skal du gå på butikkens hjemmeside og købe 1. pakke, som så vil blive tilsendt dig i slutningen af januar. De øvrige måneder vil du modtage en faktura, hver gang vi har en pakke klar til dig (i slutningen af hver måned).

BEMÆRK: Det kan sagtens lade sig gøre at få de moderne farver til håndsyningsprojektet og omvendt Amish farverne til maskinsyning. I så fald skal du bare sende mig en mail på helene@helenejuul.dk 

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


1 kommentar

 • Hej Helene, hvornår kan jeg forvente min første pakke ?
  Hilsen Mona

  Mona Helmark den

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.