Quilt Retreat for både den traditionelle og den moderne Quilter 9.-11.oktober 2020 er IKKE aflyst!

Slået op af Helene Juul den

I det tidlige forår annoncered jeg endnu en Quilt Retreat ... denne gang for både den moderne og den traditionelle quilter ... og siden da er der jo sket store forandringer i verden pga. Covid-19.

Vi kan dog se nu, at arrangmentet både er lovligt og sundshedsmæssigt forsvarligt at gennemføre midt i oktober ... selvfølgelig med EKSTRA FOKUS på rengøring og forsigtighed ifht. kontakt mm.
Jeg har været i kontakt med personale på Aarhus Hostel og er blevet informeret om at de følger både Sundhedsmyndighedernes anbefalinger samt HORESTA's Covid-19 vejledning!

Sidste års Retreat på Aarhus Hostel var en stor succes med deltagere fra både ind og udland - og i år er det igen lykkedes mig at få en aftale i hus med en af de store internationale stjerner, indenfor moderne quilt, og det er en stor fornøjelse for mig at præsentere Jenny Hayes @pappersaxsten for første gang i DK.


Jenny er svensk, men har boet de sidste 18 år i England. Jenny Hayes har vundet stor anerkendelse også indenfor den moderne quilteverden med sine rene og enkle stil i det som man på engelsk kalder "mid-century modern og har vundet flere internationale priser, herunder ved Quiltcon i USA. Jenny tilbyder 2 forskellige workshops; hver af én dags varighed samt et foredrag & trunkshow fredag aften.

Thistles, Cogs and Caterpillar Wheels
lørdag 10. oktober kl. 10-16

Med udgangspunkt i Jennys prisvindende "Modern Times Quilt" skal der her syes maskinsyede kurver i 3 forskellige størrelser ... uden nåle + lære at sy stamps/FPP/Foundation Paper Piecing vha frysepapir. Læs mere og tilmeld dig her 


A Hole Lotta Luv
søndag 11. oktober kl. 10-16


På dette kursus skal vi lege med perspektiv. Du kommer rundt om flere teknikker som f.eks. at skære og sy buer uden knappenåle og y-sømme. Ved hjælp af vinkler og et par variationer af blokken Drunkard's Path skal vi "bygge", hvad Jenny kalder "huller og pløkker i kasser", men der vil være masser af plads til kreative fortolkninger og hjælp til at opbygge dit eget design. Læs mere og tilmeld dig her

Jenny bor i England, hvor de har været hårdt ramt af Covid-19. Vi ved derfor ikke med SIKKERHED hvordan det udvikler sig i løbet af de næste par måneder, men Jenny er en innovativ underviser og har nu i et par måneder tilbudt kurser og foredrag online. Her er et billede fra forleden, hvor hun underviste Portland Modern Quilt Guild online'

Hun skrev til mig forleden:
"Hils dine evt. bekymrede kursister og fortæl dem, at jeg vil begynde at undervise på en anden måde, når jeg skal tilbage til fact-to-face undervisning igen. Dette vil betyde, at når jeg skal lave demo så vil dette kunne ses close-up på en monitor. Det vil give deltagerne et meget bedre syn/overblik end når man samles i en gruppe omkring mig - og vil således også være mere sundhedsmæssigt forsvarligt. Jeg vil naturligvis stadig gå rundt fra kursist til kursist for at hjælpe og svare på spørgsmål, men vi får mindre interaktion i tætte grupper. Men, hils alle og fortæl dem at jeg HÅBER at kunne komme til Danmark, men at workshoppene vil blive gennemført virtuel, hvis jeg ikke kan komme!"

Jeg fik rigtig meget positiv tilbagemelding på sidste års Retreat ... men også et par "klager" ;-)
Der var nemlig nogle af butikkens mere traditionelle kunder, som også godt kunne have tænkt sig at være med på Retreat, men som ikke helt kunne se sig selv sy improv teknik eller havde lyst til at lære stoftryk. Derfor har jeg i år også lavet et program for de af os, som OGSÅ godt kan lide at sy i hånden (på amerikansk) og som hælder mere til de tradionelle quilts.

Til dette har jeg inviteret en "gammel" kending af huset; min gode veninde Wenche Wolff Hatling fra Northern Quilts. Wenche er norsk og i Steinkjer, et par timer fra Trondheim med mand og børn. Hun driver quiltebutikken Northern Quilts under hvilket label hun også designer mønstre til patchwork og stitchery/Broderusk. Hun er desuden redaktør for det bedste skandinaviske pw-magasin Quiltemagasinet og har i flere år designet stof for moda og tidligere for Lecien. Wenche var den allerførste udenlandske underviser jeg havde Retreat med på Hørning Kro tilbage i 2010. Efterfølgende har hun været her og give kursus i både 20112012 og i 2014.

Wenche skal holde 3 kurser i løbet af weekenden.

Circle Star
lørdag 10. oktober kl. 10-13


Kan syes i hånden på amerikansk eller på symaskine. Læs mere og tilmeld dig her

Flowerdrop Quilt 
lørdag 10. oktober kl. 14-17


Syes vha. Quick Curve Mini linealen fra Sew Kind of Wonderful. Læs mere og tilmeld dig her

Kite & Crown Quilt
søndag 11. oktober kl. 10-13

Quilten syes i hånden på amerikansk eller på symaskine vha. et skabelonsæt fra Marti Michell. På dette kursus er der fokus på reprostoffer og fussy cutting af striper og borter. Læs mere om kurset og tilmeld dig her

Retreaten afholdes igen i år på Aarhus Hostel i Hasselager, tidligere højskole og nu vandrehjem/hostel. 

På Aarhus Hostel er der GOD PLADS og på mine fotos fra sidste år kan jeg se, at vi allerede dengang sad på en Corona-forsvarlig måde med mere end 2 meter fra hinanden i den største sal, hvor Jenny Hayes kurser afholdes.

foto abmmodel

Du skal selv sørge for at kontakte Aarhus Hostel for at booke et værelse, hvis du kommer langvejs fra og ønsker dette. Dette indgår IKKE i prisen. Der er mulighed for både ene, dobbelt og større værelser/lejligheder, hvis I kommer flere sammen og priserne er meget rimelige. 

Og har du lyst til at se, hvad du kan forvente, så er der billeder på butikkens flickr-album fra sidste års Retreat med Jo Avery og Karen Lewis.

Foredrag & Trunkshow


Retreaten skydes igang fredag aften den 9. oktober med et foredrag med Jenny Hayes, som efter egne ord "giver form til kurvede quilts". Jenny fortæller om sin personlige kreative "rejse", der startede i hjemlandet Sverige med kludetæpper og håndmalede barkkurve til hendes liv i Yorkshire fyldt med Drunkhard's Path quilts. Rejsen gik via London og modeindustrien.

Jennys budskab er at DU er den bedste til at fortælle din egen historie og en specialist til at gøre de ting du vil på din helt egen lige eller snørklede vej.


Jenny medbringer egne quilts til at illustrere sin "rejse" i quilteverden. Foredraget varer ca. 1,5 - 2 timer med mulighed for spørgsmål fra salen og til at "at se" Jenny's quilts med hænderne.Bagefter er der kaffe/the og kage og (sy-)hygge i dagligstuen så længe man orker.

Du kan tilmelde dig foredraget her

Foredraget afholdes i salen på Aarhus Hostel, tidligere højskole og nu vandrehjem/hostel. Der er åbent for alle (så længe der er ledige pladser) - også selvom man ikke deltager i nogle af kurserne på Retreaten resten af weekenden.

BEMÆRK: Der tages forbehold for udviklingen af Covid-situationen og regeringens retningslinjer.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.