Quilt Retreat - for både den moderne og den traditionelle quilter

Slået op af Helene Juul den

Helene Juul Design inviterer atter engang til Quilt Retreat ... denne gang for både den moderne og den traditionelle quilter!

Sidste års Retreat på Aarhus Hostel var en stor succes med deltagere fra både ind og udland - og nu er det igen lykkedes mig at få en aftale i hus med en af de store internationale stjerner, indenfor moderne quilt, og det er en stor fornøjelse for mig at præsentere Jenny Hayes @pappersaxsten for første gang i DK.


Jenny er svensk, men har boet de sidste 18 år i England. Jenny Hayes har vundet stor anerkendelse også indenfor den moderne quilteverden med sine rene og enkle stil i det som man på engelsk kalder "mid-century modern og har vundet flere internationale priser, herunder ved Quiltcon i USA. Jenny tilbyder 2 forskellige workshops; hver af én dags varighed samt et foredrag & trunkshow fredag aften. Læs mere om hendes kurser på butikkens kursusside.

Jeg fik rigtig meget positiv tilbagemelding på sidste års Retreat ... men også et par klager ;-)
Der var nemlig nogle af butikkens mere traditionelle kunder, som også godt kunne have tænkt sig at være med på Retreat, men som ikke helt kunne se sig selv sy improv teknik eller havde lyst til at lære stoftryk. Derfor har jeg i år også lavet et program for de af os, som OGSÅ godt kan lide at sy i hånden (på amerikansk) og som hælder mere til de tradionelle quilts.

Til dette har jeg inviteret en "gammel" kending af huset; min gode veninde Wenche Wolff Hatling fra Northern Quilts. Wenche er norsk og i Steinkjer, et par timer fra Trondheim med mand og børn. Hun driver quiltebutikken Northern Quilts under hvilket label hun også designer mønstre til patchwork og stitchery/Broderusk. Hun er desuden redaktør for det bedste skandinaviske pw-magasin Quiltemagasinet og har i flere år designet stof for moda og tidligere for Lecien. Wenche var den allerførste udenlandske underviser jeg havde Retreat med på Hørning Kro tilbage i 2010. Efterfølgende har hun været her og give kursus i både 2011, 2012 og i 2014.

Retreaten afholdes igen i år på Aarhus Hostel i Hasselager, tidligere højskole og nu vandrehjem/hostel. Du skal selv sørge for at kontakte dem for at booke et værelse, hvis du kommer langvejs fra og ønsker dette. Dette indgår IKKE i prisen. Der er mulighed for både ene, dobbelt og større værelser/lejligheder, hvis I kommer flere sammen og priserne er meget rimelige. Klik på billedet herunder for at gå til deres hjemmeside.


Og har du lyst til at se, hvad du kan forvente, så er der billeder på butikkens flickr-album fra sidste års Retreat med Jo Avery og Karen Lewis.

Foredrag & Trunkshow


Retreaten skydes igang fredag aften den 9. oktober med et foredrag med Jenny Hayes, som efter egne ord "giver form til kurvede quilts". Jenny fortæller om sin personlige kreative "rejse", der startede i hjemlandet Sverige med kludetæpper og håndmalede barkkurve til hendes liv i Yorkshire fyldt med Drunkhard's Path quilts. Rejsen gik via London og modeindustrien.

Jennys budskab er at DU er den bedste til at fortælle din egen historie og en specialist til at gøre de ting du vil på din helt egen lige eller snørklede vej.


Jenny medbringer egne quilts til at illustrere sin "rejse" i quilteverden. Foredraget varer ca. 1,5 - 2 timer med mulighed for spørgsmål fra salen og til at "at se" Jenny's quilts med hænderne.Bagefter er der kaffe/the og kage og (sy-)hygge i dagligstuen så længe man orker.

Du kan tilmelde dig foredraget her

Foredraget afholdes i salen på Aarhus Hostel, tidligere højskole og nu vandrehjem/hostel. Der er åbent for alle (så længe der er plads) - også selvom man ikke deltager i nogle af kurserne på Retreaten resten af weekenden.

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.