Oprydning/ decluttering

Slået op af Helene Juul den

Jeg er langt fra et minimalistisk menneske ... næsten tværtimod - og min bedre halvdel er desværre som mig. Læg til at vi bor i et lille hus og har meget omfangsrige hobbies/livsstil ... ja, så har I næsten billedet.

Denne ferie har vejrmæssigt været temmelig ringe, men det har givet anledning til en ordenligt omgang oprydning her i huset. Jeg har skrevet om det flere gange ... og denne uge gik det ud over min stash/stofsamling. Det er nu ikke mere end et års tid siden, at jeg sidst gik min stofsamling igennem og med hård hånd smed stof ud (ja, det gjorde jeg ... gamle, grimme, stive stoffer købt for måske 20 år siden) og i samme forbindelse samlede en hel sæk "outdatede" stoffer til den skole, jeg arbejder på. Det som var tilbage i mit stofskab var altså stof, som på ingen måde fejlede noget ...

Jeg må bare erkende at tiden til at sy for sjov er meget begrænset for mig - og når jeg syr, så er det hovedsagelig i reprostoffer.  Dem elsker jeg ... og de bliver aldrig for gamle. Faktisk er det næsten bedre, jo ældre de er ;-)

Her er et par "kaos"billeder fra processen ... I ved nok at det skal blive ringe, før det kan blive godt. Der var faktisk ikke andet at gøre end at tage fat i hvert eneste stykke stof og kigge godt og grundigt på det ... og enten smide det i sækken eller farvesorteret på plads i reolen. Det kan synes som om jeg stadig har meget, men jeg har i denne uge reduceret min stash med 50% !!!

sengen blev brugt til sortering
hvert eneste stof blev kigget og klappet - det var et trip down memery lane
og resultatet, et nogenlunde opryddeligt skab, hvor der faktisk er plads til mere ... og som man nu kan komm ind i. Det var et rigtig "trip down memery lane". Jeg kan huske hvor jeg har købt (eller byttet mig til) næsten hvert stykke stof. Hvert stykke stof symboliserer en periode i ens liv og det er sjovt at tænke på, hvad der er sket i den mellemliggende tid. Meget af det stof, jeg har købt for 10-15 år siden, ville jeg ikke skænke et blik i dag. Sådan skifter man jo smag efterhånden.  

Det kan bestemt anbefales at tage sådan et kritisk blik på stofsamlingen indimellem. Det føles helt befriende at skille sig af med noget af alt det, der "fylder".

Ellers er weekenden også her gået med at se tv fra Norge. Jeg har sendt mange tanker nordpå i denne weekend. Norge er et dejligt land og jeg har mange norske venner og bekendte. Det er helt ufatteligt, hvad der er sket .. man mangler ligesom ord til at udtrykke det.

Mine varmeste tanker og kondolencer går til vores broderland mod nord!


Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.