Ny BOM Fancy Forrest

Slået op af Helene Juul den

Fancy Forrest Quilt

Str. 67” x 91” (ca. 170 x 230 cm)

BOM/månedsblok


Design af Elizabeth Hartman, syet af Maria Harrits for Helene Juul Design


Vi har længe været Elizabeth Hartman fans her i butikken og Maria Harrits har syet en del af hendes sjove dyremønstre op for butikken.

Nu er vi faldet for Hartman's nyeste kreation, "Fancy Forrest". Herunder er et billede af den originale quilt.

billede lånt hos designeren

Denne quilt indeholder alle de kendte dyr (og planter) fra Elizabeth Hartman’s hånd; tidsler, ræve, ugler, kaniner og pindsvin … og et nyt dyr sommerfuglen. Dyr og planter har til denne quilt fået en ny størrelser ifht. de tidligere udgivede mønstre.

Hartmans mønstre er forholdsvis lette at følge (selvom de er på engelsk) i det de har tegninger, diagrammer og forklaringer skridt for skridt; lige fra skæring til syning og montering … vi er dog nødt til at understrege at selvom det er et godt skrevet mønster, så er dette IKKE en begynder-quilt!

Du skal kunne læse og følge en engelsk opskrift og være fortrolig med at skære og sy i inch!

Dette mønster indeholder udover skære- og syvejledning til et stort tæppe også en mindre version på 35”x47” (ca. 90 x 120 cm), men det er er altså den store version, vi syr i vores BOM udgave.

Det mest fantastiske ved denne quilt er næsten Elizabeth Hartmans helt utrolige farvelægning. … hvert række af dyr og planter er syet i sæt af 5 monokromatiske stoffer (mono = 1, altså f.eks. 5 blå, 5 grønne osv.), hvilket giver et fantastisk farvespil i quilten fra varm til kold/lys til mørk. Hartmans originale version er udelukkende syet i hendes 2 egne stofkollektioner ”Pacific” og Rhoda Ruth” fra Robert Kaufman.

foto af husfotografen

Hos Helene Juul Design har vi ud over et udvalg af Elisabeth Hartmans egne stoffer, håndplukket matchende stoffer fra andre førende designere fra Robert Kaufman; f.eks. Carolyn Friedlander og Karen Lewis og har krydret med lidt kona cotton hist og pist … og det har givet et helt unikt og meget flot resultat. Bundstoffet er desuden også kona cotton i en varm grå farve.Når du melder dig til dette projekt får du:

6,7 m kona cotton i metermål

40 fat quarters (50 x 55 cm) ; 29 forskellige flotte mønstrede fat quarters og 11 forskellige ensfarvede kona cottons

Originalmønstret ”Fancy Forrest” af Elizabeth Hartman (bemærk engelsk tekst)

Lille tillæg på dansk med tip til hvordan du skal læse/forstå Hartman's vejledning, enkelte fif samt stofoversigt og farvebilleder af blokkene.

På billederne herunder kan du tydeligt se, hvordan vores valgte stoffer giver utrolig flot farvespil!

billede af Maria Harrits

billede af Maria Harrits


BOM’en løber over 5 måneder; fra juni til oktober 2016. Mønstret er som sagt ikke oprindelig tænkt som en BOM, så opdelingen står vi for. Vi har tænkt både i afveksling ifht farver og stof, men også sværhedsgrad ifht syningen. Det betyder at vi har besluttet at I starter med at sy ræve, dernæst kaniner, pindsvin og i sidste pakke ugler, tidsler og sommerfugle. 

Pris:

Første pakke Dkk 1250,- + porto

Indeholder: Mønster, alt bundstof til projekt + alt lyst/mørkt til øjne og snuder – i alt 6,7 m kona cotton + 8 fat quarters.

2.-5. pakke Dkk 250,- + porto

Indeholder hver: 8 fqs 

Tilmelding pr. mail til helene@helenejuul.dk ... og skynd dig, da vi grundet stoftilgang har begrænsede antal pladser :-)

Del dette opslag← Ældre opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Kommentér

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.